Hirdetés

Hol a jánosházi rendőrőrs? (Jobbik-sajtóközlemény)

2013.01.31. 16:21

Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője és Rába Kálmán, a Jobbik Vas megyei közgyűlési képviselője csütörtökön az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünknek:

Hol a jánosházi rendőrőrs?

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkárral és Keresztes István jánosházi polgármesterrel együtt tavaly novemberben nagy csinnadrattával jelentette be, hogy 2013. január 1-jével megkezdi működését a jánosházi rendőrőrs. Vajon a véletlen műve volt, hogy ezt a sajtótájékoztatót két nappal jánosházi lakossági fórumunk előtt tartották? Ettől függetlenül örömmel értesültünk a pozitív fejleményről, hiszen a rendőrőrs létesítéséért a Jobbik is aláírásokat gyűjtött, bár mindig is hangsúlyoztuk, hogy önmagában ez nem feltétlenül jelent megoldást, a lakossági önszerveződés mindenképpen szükséges a közbiztonság növeléséhez. Azonban a rendőrőrs egy hónappal a meghirdetett határidő után sem kezdte meg működését, vagyis a Fidesz ismét becsapta az embereket.

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy a kormány és a vezető kormánypárt játékszernek tekinti az emberek biztonságát. Tudni szeretnénk, hogy az ígéretek ellenére miért nem működik már a rendőrőrs. Lesz-e egyáltalán? Ha nem, akkor Jánosházán ki tesz rendet két hét alatt?

Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője és Rába Kálmán, a Jobbik Vas megyei közgyűlési képviselője