Hirdetés

Húsvéti hangverseny – Verdi Requiem a szombathelyi Sportházban (ápril 5.)

2012.03.29. 09:36

Húsvéti hangverseny – Verdi Requiem a szombathelyi Sportházban

 

A 2012-ben 50 éves Savaria Szimfonikus Zenekar jubileumi koncertsorozatának második előadására 2012. április 5-én kerül sor, az Agora - Művelődési és Sportházban.
A nagyszabású hangversenyen Verdi Requiem-je csendül fel, közreműködik Tokody Ilona, Wiedemann Bernadett, Bándi János, Kováts Kolos és a Nemzeti Énekkar.
Vezényel Petró János. Az előadás 19.30-kor kezdődik, jegyek az Agora és a Szimfonikus Zenekar jegypénztárában kaphatók.

Az alapító karmester által vezényelt, valamint a két Kossuth-díjas előadót, Tokody Ilonát és Kováts Kolost, valamint a Nemzeti Énekkart felvonultató előadás egyedülálló élménynek ígérkezik.

Nem véletlen Tokody Ilona felkérése a jubileumi koncertre, ugyanis a művésznő 1972 óta rendszeres vendége a Savaria Szimfonikus Zenekarnak. Ebben az évben egy énekversenyt nyert meg, ami után Petró János hívta meg azonnal, segítve az ifjú művésznő pályáját. Tokody már 1973-ban fellépett Szombathelyen az Iseumban Simándy József partnereként, legutóbb 2010-ben, a Don Carlosban hallhatta a helyi közönség.

Kováts Kolos szintén ezer szállal kötődik a zenekarhoz, hiszen már 16 éves korában fellépett velük. Élete első opera produkciója is a szombathelyi Varázsfuvola volt. A későbbiekben énekelt Kékszakállút, Sevillai borbélyt és még számos más nagysikerű produkcióban örvendeztette meg csodálatos hangjával a szombathelyi közönséget.

2012. április 5., csütörtök, 19:30, AGORA - Művelődési és Sportház
A Savaria Szimfonikus Zenekar 50. évfordulója kapcsán rendezett jubileumi koncertsorozat második előadása
Verdi: Requiem

Fellépők:
Tokody Ilona
Wiedemann Bernadett
Bándi János
Kováts Kolos

Nemzeti Énekkar
Karigazgató: Antal Mátyás

Savaria Szimfonikus Zenekar
Vezényel: Petró János

 

.