Másodfokú riasztást adott ki az OMSZ a hétfői szökőnapra - Mutatjuk a részleteket

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.02.24. 01:24

Az egész országra első- és másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai intézet. Itt vannak a részletek:

Ismét feltámad a szél - hívta fel a figyelmet a Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely hétfőre az egész országra figyelmeztetéseket adott ki a szél miatt.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés hétfőre - Viharos szél

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés hétfőre - Viharos szél - Forrás:met.hu

Azt írták: az észak felől érkező, és gyorsan átvonuló markáns hidegfront hatására vasárnap estétől egyre több helyen kell viharos széllökésekre számítani. 

A meteorológiai szolgálat Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére másodfokú, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a szél veszélye miatt.

A legerősebbek síkvidéken általában a 70-80, míg főként a Dunántúl északi tájain, illetve Pest és Nógrád megyében néhol akár a 90 kilométer/órát is meghaladhatják, de a magasabban fekvő helyeken 100 kilométer/óra körüli lökések is lehetnek.

Hétfőn napközben fokozatosan veszít erejéből a szél: délutánra a viharos, estére már az erős lökések is megszűnnek.

Időjárás-előrejelzés hétfő délelőttre

Időjárás-előrejelzés hétfő délelőttre - Forrás:met.hu

Az ország nagyobb részén derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, a Dunántúlon azonban délnyugat felől fokozatosan terjeszkedik, ezzel együtt szakadozik majd a felhőzet. Délelőttől mindenütt megszűnik a csapadék.

Időjárás-előrejelzés hétfő délutánra

Időjárás-előrejelzés hétfő délutánra - Forrás:met.hu

Az északnyugati szél fokozatosan mérséklődik, dél körül már nem kell viharos, késő délutántól erős szélre számítani. Estétől már délnyugati szél várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul.

.