Hidegfront érkezik - 10 megyére figyelmeztetést adtak ki szerdára

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.02.26. 01:26

Időjárás-előrejelzés - Több megyére figyelmeztetést adtak ki szerdára. Itt vannak a részletek:

Szerda estig a Kárpát-medence fölé eleinte enyhe, váltakozó nedvességtartalmú, majd egyre nedvesebb, hidegebb levegő érkezik, emiatt éjszaka és szerdán sokfelé várható csapadék, több fokkal gyengül a nappali felmelegedés.

Zivatarveszély miatt az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki szerdára.

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre 

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre - Forrás:met.hu

Azt írták: szerdára virradó éjszaka északnyugat felől hidegfront érkezik, majd vonul át az országon, intenzív csapadékzónával. A front mentén a szerda hajnali óráktól előfordulhatnak zivatarok, nagyobb eséllyel az ország délnyugati felén.

A szél többnyire erős, zivatarok környezetében akár viharos is lehet. Jellemzően eső várható, de az intenzívebb gócokban jégdara (apró szemű jég) is hullhat. Intenzív csapadék idején a magasabban fekvő területeken (elsősorban a Mecsekben és a Bakonyban) esetleg havas eső, tapadó hó sem kizárt, megmaradó hóra azonban nem kell számítani.

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra - Forrás:met.hu

Jelentős, az ország nagy részén 10-20 milliméternyi csapadékra van kilátás, de lokálisan akár ennél több is eshet. A csapadék súlypontja délutánra az ország délkeleti felére tevődik át, az esti órákra pedig elhagyja az országot.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára - Zivatar

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára - Zivatar - Forrás:met.hu

Zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére.

Az előrejelzés szerint hajnalra 4 és 9 Celsius-fok közé hűl le a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 10 fok között valószínű, de délkeleten 11-13 fok is lehet.

.