Itt a friss meteorológiai előrejelzés a hétvégére - Időjárás március 6-8-ig

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.03.05. 17:37

Havas eső, eső és napsütés is várható. Mutatjuk a részleteket.

Esőre és napsütésre is számítani lehet a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

​Időjárás-előrejelzés péntekre

​Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Pénteken sokfelé várható eső, de az északi tájakon helyenként havas eső, az Északi-középhegység magasan fekvő részein pedig havazás valószínű. Késő délutánra, estére főként nyugaton már csökken a csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 5 fok között valószínű, a legmagasabb hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul.

​Időjárás-előrejelzés szombatra

​Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Szombaton nyugaton több, keleten kevesebb napsütés várható. Keleten is egyre kisebb területen, délután inkább már csak a Tiszántúlon valószínű eső, zápor. A szél a Dunántúlon sokfelé erős, másutt többnyire csak élénk lesz. A leghidegebb órákban 0-6, napközben 7-12 fok lesz.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnap kezdetben keleten többnyire erősen felhős lesz az idő, majd csökken a felhőzet, másutt már reggel kisüt a nap, majd gomolyfelhő-képződés kezdődik. Késő délutántól nyugaton kiderül az ég. Főként keleten valószínű helyenként kisebb eső, zápor. Többfelé erős lesz a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 6 és 11 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.

.