Meteorológiai előrejelzés péntektől vasárnapig

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.05.07. 17:27

Ilyen időjárás várható péntektől. Mutatjuk a részleteket:

Melegszik az idő a hétvégén, vasárnap néhol csaknem 30 fokig emelkedik a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Pénteken sok napsütésre van kilátás. Csapadék nem lesz. A leghidegebb órákban 2-8 fok lesz. Napközben 19-25 fokig melegszik a levegő.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Szombaton többórás szűrt napsütés várható. A nap vége felé az északkeleti vidékeken, illetve a Nyugat-Dunántúlon előfordulhat néhol záporeső, esetleg zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 5-11 fok között alakul, de a fagyzugokban pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 22-27 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnapra virradóra változó vastagságú felhőzet vonul kelet felé, elsősorban a Dunától keletre elszórtan záporok is kialakulhatnak. Reggeltől csökken a felhőzet, és az ország nagyobb részén napos idő várható. Napközben számottevő csapadék már nem valószínű, a szél viszont többfelé megerősödik. A minimumhőmérséklet 7-15, a maximumhőmérséklet 24-29 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

.