Ilyen idő lesz a hétvégén - Előrejelzés június 26-28-ig

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.06.25. 14:40

Itt a hétvégi időjárási előrejelzés. Mutatjuk a részleteket:

Tovább melegszik az idő, de a sok napsütés mellett ismét több csapadék várható a hétvégén.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu
Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Pénteken általában több órára kisüt a nap, de emellett több helyen valószínű zápor, zivatar - nagyobb számban a délutáni, esti órákban, és kiemelten az északi országrészben. Néhol akár heves zivatar is kialakulhat.

A szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon helyenként megerősödik, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében is lehetnek erős, vagy viharos széllökések. A hőmérséklet hajnalban 13-19 Celsius-fok között valószínű.

Napközben 26-32 fokig melegszik a levegő.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu
Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Szombaton északkeleten, északon több helyen alakul ki zápor, zivatar. Az ország nagyobb részén ugyanakkor sok napsütésre van kilátás, többnyire kevés gomolyfelhővel, és csak néhol lehet csapadék.

A szél nagy területen megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb hőmérséklet általában 28-32 fok között alakul, de északkeleten napközben egy-két fokkal hűvösebb lehet.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu
Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnap nagyrészt napos idő várható északkeleten erőteljesebb, másutt többnyire gyenge gomolyfelhő-képződéssel. Délnyugaton nem várható csapadék, északkelet, kelet felé haladva nő a zápor, zivatar esélye. Zivatarok környezetében átmenetileg erős, vagy viharos széllökések is előfordulhatnak.

A minimumhőmérséklet 15-21, a maximumhőmérséklet általában 28-33 fok között alakul, de északkeleten napközben egy-két fokkal hűvösebb lehet - olvasható az előrejelzésben.

.