Autópályákat zártak le, és egy NASCAR-futamot is töröltek Chicago környékén

MTI

2023.07.03. 09:03

Patakok léptek ki a medrükből, pincéket és utcákat árasztott el a víz.

A Chicago térségét sújtó heves esőzés és villámárvíz veszélye miatt részben törölték a NASCAR autóverseny-sorozat első utcai versenyét a michigani nagyváros központjában vasárnap, a régióban autópályákat is le kellett zárni.

Az amerikai országos meterológiai szolgálat Chicago környékére figyelmeztetést adott ki életet veszélyeztető helyzetek kialakulása miatt, miután patakok léptek ki a medrükből, pincéket és utcákat árasztott el a víz. A rendőrség lezárt több a városon áthaladó nagy autóutat is, amelyeken legalább 10 autó rekedt a vízben.

A NASCAR versenysorozat szervezői vasárnap közölték, hogy a szombaton villámlás miatt félbeszakított egyik futamot, a Xfinity Series-t nem tudják folytatni, és győztesnek hirdették ki a lefújáskor élen álló versenyzőt, Cole Custert. A NASCAR kupasorozat (Cup Series) versenyének rajtját elhalasztották helyi idő szerint a kora esti órákra, mert az eredeti rajtidőpontban a versenypályának kijelölt belvárosi utcákat még víz borította.

A meteorológusok szerint egy viharzóna rekedt meg Chicago felett, ez okozta a nagy mennyiségű, hirtelen lezúduló esőt, amit nem tudott elnyelni a csatornahálózat és a talaj.

.