Hidegfront zárja a kánikulát - Mutatjuk, mikor

Várható időjárás

MTI/met.hu - Időjárás

2023.09.13. 17:47

Küszöbön a kánikát lezáró hidegfront. Kiadta a figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerda éjjel hidegfront éri el Magyarországot, főleg az ország északi, északnyugati felén alakulhatnak ki záporok, zivatarok, egyes helyeken rövid idő alatt jelentős mennyiség is eshet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délutáni videójából.

Időjárás-előrejelzés - Zivatar

Időjárás-előrejelzés - Zivatar
Időjárás-előrejelzés - Zivatar - Forrás: met.hu

Az előrejelzés szerint a hidegfront érkezése az éjszakai órákban várható, főleg az ország északi, északnyugati felén megnövekszik a felhőzet, és záporok, zivatarok alakulnak ki. Az ország déli felén kisebb a csapadék esélye. A hőmérséklet csütörtök hajnalban 13-20 Celsius-fok között alakul.

A szél nyugatira, északnyugatira fordul, és csütörtökön már élénk széllökésekre kell számítani, főként a magasabb területeken erős széllökések is előfordulhatnak.

Időjárás-előrejelzés - Zivatar csütörtökön

Időjárás-előrejelzés - Zivatar csütörtökön
Időjárás-előrejelzés - Zivatar csütörtökön - Forrás: met.hu

Csütörtökön sok felhőre kell számítani, főleg a Dunától keletre, míg a Dunántúlon pár órás napsütésre van kilátás. Itt a délutáni óráktól csökken a csapadél esélye, ugyanakkor a Dunától keletre még délután is többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok.

Időjárás-előrejelzés - Felhőszakadás csütörtökön

Időjárás-előrejelzés - Zivatar csütörtökön
Időjárás-előrejelzés - Zivatar csütörtökön - Forrás: met.hu

Rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék hullhat, különösen az ország északkeleti megyéiben. A hőmérséklet visszaesik, csúcsértéke 21-29 fok között alakul majd az ország legnagyobb részén, a legmelegebb a délkeleti területeken lesz.

Péntektől ismét szárazabb, nyáriasan meleg idő várható, a következő időjárási front a jövő hét első napjaiban érkezhet.

.