Mozgalmas időjárási időszak következik - Friss időjárás-előrejelzés csütörtökre

Várható időjárás

MTI/met.hu - Időjárás

2023.10.19. 01:27

Csütörtökön olyan októberi időjárás várható, amivel Ön is elégedett lehet.

A hét hátralévő részében igen meleg léghullámok érkeznek fölénk, emiatt pénteken már országszerte visszatér a nyáriasan meleg idő. Ugyanakkor egyben mozgalmas időjárásra is számíthatunk.

Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre

Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre
Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre - Forrás: met.hu

Az éjszaka második felében helyenként kisebb eső előfordulhat. Csütörtökön változóan, illetve erősen felhős lesz az ég, a Dunántúlon lehet szakadozottabb a felhőzet, így ott valószínű a legtöbb napsütés.

Több helyen számíthatunk csapadékra, nagyobb eséllyel a keleti, északkeleti harmadban. A délies szél éjszaka elkezd megélénkülni, napközben már nagy területen élénk lesz, emellett főleg az Észak-Dunántúlon meg is erősödik. Az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön gyengébb lesz a keleties légmozgás.

Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra

Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra
Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra - Forrás: met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5, 10 fok között alakul, de az eleinte kevésbé felhős északkeleti részeken fagypont alatti értékek is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 14, 21 fok között alakul, de északkeleten csak 8, 13, míg délnyugaton, nyugaton 22, 24 fok között valószínű.

.