Időjárás-előrejelzés szombatra - A hűvös idő egy időre velünk marad

Várható időjárás

MTI/met.hu - Időjárás

2024.04.20. 01:27

Ilyen időjárás várható szombaton.

Egy gyengülő front, majd egy ciklon okoz az ország nagyobb részén felhős időt, de azért szinte mindenütt lesznek napos periódusok is a hétvége folyamán. A hűvös idő velünk marad

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre
Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre - Forrás: met.hu

Szombaton reggelre az ország északnyugati kétharmadát beboríthatja egy vastag felhőzet, mely döntően szombat délutánra szakadozik, gomolyosodik. Ugyanakkor az ország délnyugati és középső harmadán zártabb maradhat a felhőtakaró, ott valószínű a legkevesebb lesz a napsütés.

Éjszaka még csak helyenként a Dunántúlon, majd szombaton már elszórtan az ország északnyugati kétharmadán fordulhat elő kisebb eső, záporeső, sőt napközben néhol az ég is megdörrenhet.

A Dunántúlon az északnyugati, az északkeleti megyékben a délnyugati szél megélénkül, helyenként - záporok, zivatarok nyomán is - megerősödik.

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra
Időjárás-előrejelzés szombat délutánra - Forrás: met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 0 és +7 fok között valószínű, de a hidegre hajlamos, kevésbé felhős helyeken, kiemelten a Nyírségben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 11 és 17 fok között alakul.

.