Hirdetés

Ingyenes lakossági elektronikai hulladék-begyűjtés Szombathelyen (márc. 17, 31)

2012.03.13. 09:09

A Szova Zrt. sajtóközleménye.

Hirdetés

A Szova Zrt. sajtóközleménye:

 TÉRÍTÉSMENTES LAKOSSÁGI SZELEKTÍV ELEKTROMOS és ELEKTRONIKAI HULLADÉKGYŰJTÉS
 
SZOVA ZRt. és az ENVIROINVEST Zrt. - Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Városüzemeltetési Osztály tájékoztatását követően - lakossági szelektív elektromos és elektronikai hulladék berendezés (e- hulladék) gyűjtést szervez Szombathelyen, amely során a lakosság ingyen leadhatja háztartásában összegyűlt e- hulladékát.
 
Az e- hulladékgyűjtés időpontjai:
2012. március 17. (szombat) 08:00-15:00-ig, valamint
2012. március 31. (szombat) 08:00-15:00-ig
 
Az első, 2012. március 17-i akció telepített gyűjtőhelyei:
Stromfeld lakótelep Verseny utca, TTL parkoló
Oladi ÁMK Teleki Blanka Középiskola és Szakiskola Kodály Zoltán úti parkoló
Zanati út, Pálya út sarkán lévő parkoló
 
A második, 2012. március 31-i akció telepített gyűjtőhelyei:
Kiskar, Bürü utca sarkán lévő parkoló
Mikes Kelemen, Károlyi Antal utca végén található régi buszforduló
Körmendi úti Hulladékkezelő telep
Bogáti út, Kastélynál található buszforduló

Mi az e- hulladék gyűjtési akció célja?
Gyűjtés szervezői elkötelezett hívei a környezet védelmének, ezért szeretnék elérni, hogy Szombathely szélesedjen az újrahasznosítható hulladékok begyűjtésének köre. E-hulladék az élővilágra, az emberi egészségre fokozott veszélyt jelent, különleges gyűjtést és kezelést igényel, így az nem gyűjthető a háztartási vegyes hulladékkal. Az e-hulladék másodnyersanyagokat is rejt, amelynek jelentős része újrahasznosítható. Ennek ellenére nagy részük ma mégis hulladéklerakókba, erdőszélekre, illegális lerakókba, vagy illetéktelen kezekbe kerül. Sajnos az e-hulladék a sok újrahasznosítható másodnyersanyag mellett számos mérgező anyagot és nehézfémet (ólom, kadmium, higany, króm) is tartalmazhat, amelyek a környezet számára nagy veszélyt jelenthetnek.
 
Cél az, hogy az e- hulladék minél nagyobb mértékben hasznosuljon, illetve a benne található környezetre, emberre veszélyt jelentő anyagok ellenőrzött körülmények között kerüljenek ki környezetünkből.
 
Gyűjtés során leadható elektronikai berendezések:
         Háztartási kis- és nagyberendezések, szórakoztató elektronikai cikkek: kávéfőző, vízforraló, mikrohullámú sütő, szendvicssütő, porszívó, konyhai kisgépek, hűtőszekrény, mosógép, mosogatógép, villanytűzhely, villanybojler, ventilátor, lámpatest, asztali lámpa, videomagnó, DVD lejátszó, rádió, magnó, CD lejátszó, Hi-Fi torony, Music-center.
         Képernyős elektronikai berendezések: TV készülék, monitor.
         Számítógépek, telefonközpontok egyéb irodatechnikai berendezések: asztali telefon, nyomtató, számítógép, elektromos írógép, iratmegsemmisítő,diktafon.
         Elektromos és elektronikus barkácsgépek, szerszámok: fúrógép, ütvefúró, sarokcsiszoló, körfűrész, rezgőcsiszoló, hőlégfúvó, stb.
         Játékok, szabadidős és sportfelszerelések.
Intézmények kérésére, igazolást állítunk ki az eszközök kezeléséről, mely tartalmazza az átvett berendezések megnevezését, mennyiségét és az átvevő engedélyeinek számát. Kérjük, hogy az intézmények selejtezési listát is szíveskedjenek mellékelni a leadásra kerülő berendezésekhez!
 
Fontos!
Az elektronikai hulladék csak ép állapotban gyűjthető, ezért az elszállítandó eszközöket kérjük, ne helyezzék ki őrizetlenül az ingatlanukon kívülre a hulladékgyűjtő mellé. Ezáltal elkerülhető a berendezések fosztogatása illetve környezetünk szennyezése!
Elektronikai hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan érdeklődni a 06-72-551044/107.mell. telefonszámon lehet! Szintén itt várjuk a nagy mennyiségű (legalább 100kg feletti) hulladék helyszíni elszállítás megrendelésével kapcsolatos bejelentéseiket!
 
Védjük együtt környezetünket, kérjük, vegyen részt felhívásunkban! Együttműködő munkájukat köszönjük!
SZOVA ZRt.

 

.