A kilencedik Szombathelyi Big Band Fesztivál (képsorozattal)

2014.09.14. 09:01

Libaságok és swing eső nélkül.

Útban a Fő tér felé is megbizonyosodtam afelől, a napsütés ellenére jó hogy van nálam esernyő. Felnézve az égre, itt-ott azért esőre álló időt mutattak a sötétszürke felhők. Odaérve is szemerkélt az eső, így sokan voltak a színpad előtti sátrak alatt. Kiszámíthatatlan ez a nyárutó.

Az időjárás ellenére azonban működik ez a három napos – ez a második – összevont szeptemberi fesztivál. A tegnapi Ga-liba nyitót ma a jazz és a swing műfaja rázta fel, holnap pedig a Magyar Dal Napjával folytatódik.

Libaságok és swing eső nélkül.  Útban a Fő tér felé is megbizonyosodtam afelől, a napsütés ellenére jó, hogy van nálam esernyő. Felnézve az égre, itt-ott azért esőre álló időt mutattak a sötétszürke felhők. Odaérve is szemerkélt az eső, de sokan voltak a színpad előtti sátrak alatt. Kiszámíthatatlan ez a nyárutó.   Az időjárás ellenére azonban működik ez a három napos – ez a második – összevont szeptemberi fesztivál. A tegnapi Ga-liba nyitót ma a jazz és a swing műfaja rázta fel, holnap pedig a Magyar Dal N

Volt ott minden: libás finomságok, melengető helyi borok és pálinkák. Mini gasztroutazás ez, amire láthatóan vevők az emberek. Közben meg szólt a zene és újra lehetett találkozni az ismerősökkel. A Savaria karneválon túl, de a Szent Márton napi nagyvásár előtt egyfajta összekötőként funkcionál a program.

Ez már a kilencedik Big Band Fesztivál Szombathelyen, melynek a csúcsa az egész megálmodója: az Isis Big Band. A kezdésükre szép tömeg gyűlt össze estére a Fő téren.

Horváth Meggie, Korponay Zsófi és Szabó Tibor megmozgatta a közönséget. És a közledő ősz ellenére is jó idő volt. 

Galéria

.