Hálaadás Szombathelyen: Giving Thanks in Premo

2015.11.27. 12:41

"A hálaadást a nemzetközi ünnepek rangjára kellene emelni..."

A hálaadás az egyik legfontosabb észak-amerikai ünnep, amelyet az Egyesült Államokban november negyedik csütörtökjén, Kanadában pedig október második hétfőjén ünnepelnek.

Idén november 26-án, hálaadás napján, Dennis Lobo angol nyelvi lektor meghívására a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium vendége volt Rich Keal, illetve Cameron Rundles az Egyesült Államokból, valamint Ryan Wright Kanadából, akik közelebb hozták számunkra az ünnepet.

A Baumgartner Zsófi (11.A) vezette műsort Pomper Dorina és Hajós Judit (10.D) nyitották meg, akik elénekelték a kanadai és az amerikai himnuszt.

Pásti Dóra (11.A) angol nyelvű összefoglalója után, amelyből többet is megtudhattunk az ünnep történetéről, hagyományairól, három vendégünk beszélt személyes élményeiről.

Meséltek arról, hogy nekik mit jelent az ünnep, illetve arról, hogy régen, amikor még otthon éltek, hogyan ünnepeltek családjaik körében és hogy miért adnak ma hálát. Habár távol vannak szeretteiktől, barátaiktól, így is fontos számukra maga az ünnep és a hozzá kapcsolódó hagyományos ételek.

Vendégeink közvetlen hangvételű beszámolójukban kiemelték, hogy

a hálaadást a nemzetközi ünnepek rangjára kellene emelni, hiszen mindnyájunknak van miért hálásnak lennünk.

A program zárásaként Bozzay Eszter és Kovács Anna (10.D) angol nyelven megfogalmazott összefoglalójukon keresztül osztották meg a hallgatósággal, hogy ők miért és kikért hálásak az életben.

A napot amerikai süteménysütő versennyel zártuk, amelynek keretein belül vendégeink végigkóstolhatták a diákok által készített finomabbnál finomabb sütiket. Gratulálunk a nyertes 10.D osztálynak!

Hálát adtunk a Premóban. Hálásak vagyunk az együtt töltött időért és közösségünkért.

Némethné Pálfay Bernadett, angoltanár

Galéria

.