Puskásos diákok Puskás Tivadar nyomában

2016.02.26. 14:14

Ez a címe az SZMSZC Puskás Tivadar Fém – és Villamosipari Szakképző Iskolája sorrendben immáron negyedik, nyertes Határtalanul pályázatának.

A korábbi pályázatok:

  • Erdélyi csillagok nyomában…2010
  • Határtalan napfény…2013    (Kárpátalja)
  • Magyarság-hidak…2014 (Felvidék)

Az intézmény 40 fős diákcsoportja vesz részt a pályázati programban, melyben partnerként a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakképző Iskola ugyancsak 40 fős diákcsoportja szerepel.

A projekt során március 14-én 5 napos utazásra indul a szombathelyi csoport Erdélybe, majd a csereprogram szerint április 4-én fogadják iskolájukban a sepsiszentgyörgyi diákokat. A programban közös projektterméket készítenek: egy telefon-hírmondót állítanak össze. Mellette interaktív kiállítás készül a közös névadó, Puskás Tivadar életéről, munkásságáról. Lesz része mindkét csoportnak kirándulásokban, közös sportprogramban. A szombathelyi diákok Sepsiszentgyörgyön töltik március 15-ét, ünnepi műsort visznek vendéglátóiknak – a két iskola tanárai forgatókönyveket egyeztetve közös műsort állítanak össze.

Mindezt a Határtalanul pályázat segítségével tudják megvalósítani, melyben sikeres, jól átgondolt pályázati anyagukkal 3.987.000 Ft pályázati támogatást nyertek. A programban a 3./11./D és a 9.A osztályok tanulói vesznek részt, akiknek osztályfőnökei, Séfelné Horváth Ilona és Péterfy Ágnes tanárnők állították össze a pályázatot. 

Nagyvárad 2010

Torda (2010.)

Verecke (2013.)

Határtalanul-terem avatása (2014.)

 

.