Postán érkezett a 40 milliót érő kábítószer (videóval)

2016.01.14. 11:59

A szállítmány Mexikóból érkezett.

Negyvenmillió forint értékű marihuánát foglaltak le a nyomozók Budapesten, a szállítmány postán érkezett Mexikóból - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata csütörtökön a rendőrség honlapján.

Postán érkezett a 40 milliót érő kábítószer (videóval)

Azt írták, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást - fogva tartásuk mellett - egy 44 éves budapesti férfival és 44 éves, mexikói állampolgárságú társával szemben.

A nyomozás tavaly decemberben indult a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jelzése alapján. A vámhatóság munkatársai egy olyan küldeményt vizsgáltak át, amelyet a kábítószer termesztéséről és kereskedelméről elhíresült mexikói Juárezből szállított egy csomagküldő szolgálat. Fém virágládákba rejtve tizenhat kilogramm zöld növényi törmeléket találtak, amely a gyorstesztre marihuánaként reagált - írták.

A rendőrök megállapították, hogy a küldemény címzettje hónapok óta külföldön tartózkodik, azonban látókörükbe került két férfi, akik egyike álnéven, a címzett meghatalmazottjaként kívánta átvenni a csomagot. A nyomozók Budapesten, a XII. kerület egyik parkolójában hétfőn tetten érték a két férfit, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A lefoglalt marihuána kiskereskedelmi értéke a feketepiacon negyvenmillió forint - olvasható a közleményben.

.