Izgalmas, játékos, kikapcsoló feladatok a sárvári Kalandparkban

2015.06.29. 13:51

Kötélpályák, mászófal, bátorságpróba, íjászat, lövészet, „aranymosás”, csapatépítő tréningek. 

A sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő közvetlen szomszédságában lévő Kalandpark számos kikapcsolódási lehetőséget nyújt kicsik és nagyok számára egyaránt, így remek családi program lehet, de emellett kitűnő úti cél baráti társaságoknak is. A Kalandpark megannyi izgalmas kalandot és kihívást ígér az ide látogatóknak.

A 120 állásos erdei kötélpályarendszer már 3 éves kortól egészen a felnőtt haladó mászókig várja vendégeit. A patkótó fölötti átcsúszások, a 8 méter magasban lévő valódi erőpróbát jelentő akadályok még a legbátrabbakat is próbára teszik.

A szikla és a falmászás kedvelők örömére a Kalandparkban található egy 10 méter magas mászófal. Ha szeretnénk minden apró izmunkat megmozgatni, akkor ez egy remek lehetőség rá. A gyerekkor egyik elmaradhatatlan tevékenysége a „fák meghódítása”, azaz a famászás. A Kalandparkban ebből akár sportot is űzhetnek az ide látogató vendégek. Egy fa törzsére, ágaira kiépített műfogásos út vezet a magasba. A fa görbületei, görcsei, áthajlásai és egyéb természetes adottságai nyújtanak kihívást a vállalkozó kedvű mászóknak.

Azok a vendégek, akik nem félnek a szédítő mélységtől, új élménnyel gazdagodhatnak a Kalandpark bátorságpróbáján. Ennek során egy földbe ágyazott, 5 méter magas totemoszlop tetejére kell feljutni biztosítással. A játék célja és lényege, hogy a totemoszlopra felállva, majd onnan elrugaszkodva ugorjunk a mélybe. 

Történelmünk hagyományait felelevenítve a tradicionális íjászattal is megismerkedhetnek a Kalandparkba érkezők. Vadászíjak és fedett íjászpálya várja az ide látogató kalandozókat. Vannak gyermek és felnőtt íjak is különböző méretben és erősségben, így mindenki megtalálja az igényeinek megfelelőt.

Akik ügyességüket és célzási tehetségüket szeretnék próbára tenni, azok az íjászat mellett kipróbálhatják a légfegyver használatát is. Ezek az engedélymentesen használható fegyverek kiváló gyakorló eszközök mind a hobbi, mind pedig a profi sportlövők számára, akik az 5 lőállásos pályán bukócélokra adhatnak le lövéseket, amelyek a találatot a jellegzetes fémes csattanással jelzik a lövőnek.

A dobókereszt használatával egy kis időre az ide érkező vendégek is igazi ninjának érezhetik magukat. A cél, hogy 10 vagy 20 próbálkozási kísérletből minél pontosabban találják el a kijelölt céltáblát.

A kicsik számára izgalmas szórakozást nyújt az „aranymosás”, hiszen a tóparton kialakított kis aranymosoda segítségével 10-12 fajta kristályból többet is meglelhetnek. A kicsik örömére található itt egy játszótér is, ami mesebeli szereplők megformálásával készült, hogy a kötélpálya fáradalmait és a maradék energiát levezethessék a gyerekek.

A kikapcsolódni vágyók a Kalandpark erdei tanösvényén megtapasztalhatják a természet szépségét, és bővíthetik ismereteinket az erdő és a tó növény- és állatvilágával kapcsolatban.

A Kalandpark kiváló helyszíne csapatépítő tréningeknek is, amelyek programját képzett trénerek és animátorok készítik elő. Csapatépítés céljából kiváló elfoglaltság lehet a Short Story Élmény is, az a modern felfogású közösség építési eszköz, ami a kalandpedagógia eszközeit hívja segítségül. Nem más ez, mint a különböző filmekben, játékokban a főszereplők és hősök által megélt élmények adaptálása, amelyek bújtatva teszik lehetővé a csoportok vagy osztályok rejtett tartalékainak felszínre kerülését az együtt „dolgozás” területein. Alkalmas ez a program minden csoport, csapat, osztály vagy más közösség kizökkentésére a hétköznapi zsongásból.

További információkért kattintson ide!

.