Erdei iskolában táboroztak a káldi gyerekek

2016.05.14. 12:18

Öt napot töltöttek Somogyszobon.

Iskolánk 9 diákjával egyhetes erdei táborozáson vettünk részt a Mocz Erdészet vendéglátásában. Egy nyertes pályázat eredményeként a gyerekekkel ingyen tölthettünk el 5 napot Somogyszob településén május 2-től 6-ig. Szerencsénk volt a központi épület és a Vackor Pihenőház előnyeit is élvezni. Előbbi a falu szélén, utóbbi a településen kívül, az erdő mellett található.

Mocz András az erdei iskola vezetője és felesége, Erika mindent elkövettek, hogy az ott töltött idő a lehető legélvezetesebb legyen számunkra. Kedves, gondoskodó vendéglátást kaptunk tőlük és munkatársaiktól. Könnyen megtalálták a gyerekekkel és velünk, kísérő pedagógusokkal is a hangot, barátilag közeledtek felénk, mintha régi ismerősök lennénk. Mindezt a figyelmet gyönyörű környezetben, jól felszerelt, modern szálláshelyen élvezhettük.

A gyerekek ismeretszerzéséről Zsidai Sára erdészmérnök, vadász gondoskodott, aki közvetlen viselkedésével azonnal belopta magát a gyerekek szívébe. Tartalmas előadásaiból, feladataiból az ott töltött idő minden napjára jutott érdekes program a gyerekeknek. A lovas kocsikázás, tanösvény végigjárása, mikroszkópos vizsgálat, játékos vadkeresés mind-mind felkeltette a gyerekek érdeklődését.

Ezeken felül láthattuk Mocz András trófeagyűjteményét is, mely mindannyiunk számára felejthetetlen élmény marad. A táborhét záró estéjén András és Erika is személyesen gondoskodtak jólétünkről, szórakozásunkról. Aktívan vettek részt a tűzrakásban, szalonnasütésben, ezzel is ismét bizonyítva közvetlenségüket. 

Az erdei iskola által nyújtott programokon kívül mi, kísérő pedagógusok is gondoskodtunk a gyerekek foglalkoztatásáról. Jól sikerültek a címerkészítő, barkácsoló foglalkozások, a tanulást segítő feladatsor kitöltése, s a szórakozást biztosító sorversenyek, pizsiparti is. Bár a gyerekek már nagyon várták, hogy szüleikkel újra találkozzanak, péntek délelőtt mégis nehéz volt elbúcsúzniuk a megszeretett emberektől, Sára nénitől, Marika nénitől és a tábor kedvencétől, Csipkétől, a kutyustól.

Rengeteg élménnyel, egy gyönyörű hely megismerésével, felfedezésével, az erdőről szerzett új ismeretekkel gazdagodva tértünk haza. Köszönet ezért a Mocz családnak és munkatársainak! Örülünk, hogy ilyen lehetőség részesei lehettünk. Reméljük, lesz még benne részünk máskor is.

Suli Harmónia 2007 Gyermekeket Segítő Alapítvány

Cím: 8767 Felsőrajk, Szabadság utca 46.

Telefonszám: 06-93-554-012. Fax: 06-93-554-012

E-mail: suliharmonia2007@gmail.com

Honlap: suliharmona2007.hu

Képviselő: Kósa Istvánné – kuratóriumi elnök

Tagintézményeink

Zala megye:

Felsőrajk  8767 Felsőrajk, Szabadság utca 46.

Zalaszentmihály  8936 Zalaszentmihály, Iskola utca 3.

Pölöske   8929 Pölöske, Petőfi Sándor utca 49.

Vas megye:

Egervölgy  9684 Egervölgy, Kossuth Lajos utca 186.

Káld  9673 Káld, Rákóczi utca 1-2.

.