Bemutatták a Kristóf Ágota-emlékkönyvet a Kanizsaiban

2016.04.07. 13:44

Az írónő halálának ötödik évfordulóján jelent meg.

Agota Kristof néven ismerte meg a világ a szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium egykori tanulóját, Kristóf Ágota írónőt, akinek Elindultam szép hazámból... címmel emlékkönyvet jelentetett meg egykori iskolája és a KDG Baráti Köre halálának 5. évfordulóján.

A gazdagon illusztrált kötetet dr. Czetter Ibolya irodalmár, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának intézetigazgatója szerkesztette.

Szerzőtársai között találjuk Szunyogh László szobrászművészt, aki az iskola bejáratánál 2014-ben felavatott emléktáblát készítette, Kovács Katalint, az egyetem könyvtárának munkatársát, ő a bibliográfiai részt koordinálta, Ölbei Lívia újságírót, valamint Kiss Jánost, aki személyesen is ismerte az írónőt.

A telt házas könyvbemutatót Puskás Tivadar polgármester és Módos Tibor, a Kanizsai Dorottya Gimnázium igazgatójának köszöntő szavai nyitották meg, a kötetet Merklin Ferenc mutatta be, a szerzőkkel Gergó Judit, a Magyar Rádió munkatársa beszélgetett. 

Az ünnepélyes bemutatón részt vett Kristóf Jenő, az írónő testvére is, valamint a Kanizsai Dorottya Gimnázium Baráti Körének elnöke, Mentes Vilmos, aki az egész megemlékezés fő szervezője volt.

Galéria

irodalomgimnáziumKristóf Ágota
.