Mit lehet télen csinálni Sopronban?

2014.12.25. 17:18

Számos lehetőség adódik a kimozdulásra és a szórakozásra.

Legyünk akár soproniak, akár ide látogató turisták, télen sem kell a lakásban vagy a szálláson begubózva ücsörögni, hiszen ebben az évszakban is számos lehetőség adódik a kimozdulásra és a szórakozásra.

E hideg évszakról mindenkinek elsősorban a téli sportok jutnak eszükbe, tehát indítsunk is ezekkel. Sopronban évről-évre kinyit az ideiglenes korcsolyapálya sokak (főként fiatalok) örömére. A belépő és a korcsolyabérlés nem olcsó, de egy-egy délután minden mozgásra vágyó megengedheti magának. Több órás garantáltan hasznos és vicces időtöltés, mely közben bekaphatunk pár szem sültkrumplit, vagy elszopogathatunk egy pohár tejszínes forrócsokit.

Ugyanitt (helyieknek) be lehet iratkozni jégkorongedzésre is, ami szintén különleges élményt nyújthat.

Bár a felvonó már nem üzemel, az erdei sípálya síelésre még mindig alkalmas, így nem kell messzire mennünk, ha ezt a fajta sportot kultiváljuk. A lehetőség ellenére azonban (bár a tábla szerint tilos) sokan inkább szánkózásra használják ezt a területet. S ha már a szánkózás szóba került, természetesen a kacskaringós és dimbes-dombos erdei talaj nem hagyja cserben a gyerkőcöket szánon húzó szülőket sem. Feltéve persze, ha van hó…

Mit lehet télen csinálni Sopronban?

Szilveszterig bezárólag a hangulatos és bensőséges adventi vásárra a Fő térre is érdemes legalább egyszer kilátogatni. Hallgathatjuk a zenés produkciókat, megcsodálhatjuk a gigantikus karácsonyfát, vásárolhatunk, fogyaszthatunk, vagy megsimogathatjuk a betlehemet rágcsáló rosszcsont báránykát. A vásárt megunva pedig tovább sétálhatunk a belvárosban a feldíszített fák és lámpatestek garmadái között.

Mit lehet télen csinálni Sopronban?

Januárban sem áll meg az élet, sőt, a báli szezon még csak akkor kezdődik. Nem csak a középiskolások szerezhetik be ilyenkor legújabb ruhakölteményüket, hiszen ebben az időszakban számos jótékonysági bált is szerveznek a felnőttek számára, így az ő tánccipőik sem fognak a gardróbban porosodni.

Mit lehet télen csinálni Sopronban?

Ha fázósak vagyunk, netán hólepel helyett esőt kapunk a nyakunkba, akkor maradnak a jó öreg beltéri programok, melyek ugyan nem kizárólag a télre specializálódtak, de ilyenkor pont jól jönnek. Vagyis megtekinthetünk egy múzeumot (talán a helyiek sem tudják, hogy nemrég egy igen egyedi Légoltalmi kiállítás nyílt meg a városban), beülhetünk egy cukrászdába (télen különösen jól esik egy guszta sütemény, a plusz kilókat majd tavasszal ledolgozzuk), megnézhetünk egy filmet a két soproni mozi valamelyikében, vagy shoppingkörútra indulhatunk valamelyik bevásárlóközpontba.

Tehát lehetőség van bőven, úgyhogy kabátot, sapkát, bundabugyit fel, és irány a téli Sopron!

Ha pedig ez sem lenne elég, akkor a közeli Szombathely kínál egyéb látványosságokat.

.