Karácsonyi tömegverekedés egy szombathelyi kocsmában

2011.12.26. 11:35

Súlyos sérülésekkel járt egy vasárnap éjjeli, hat személyes incidens a Hunyadi úton.

Vasárnap éjjel, nem sokkal éjfél után egy szombathelyi Hunyadi úti vendéglátóhely alkalmazottja azzal telefonált a rendőrségre, hogy a helyszínen több személy verekszik.

A járőrök kiszálltak a helyszínre és előállítottak egy tanakajdi, egy vasszécsenyi és 4 szombathelyi férfit a Szombathelyi Rendőrkapitányságra garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

Mint kiderült, a hat férfi a Hunyadi utcai vendéglátóhely bejárata előtt egymást kölcsönösen tettleg bántalmazta egymást.

A verekedés következtében az egyik szombathelyi férfinek 8 napon túl gyógyuló súlyos – orrcsonttörés - sérülése, két szombathelyi férfinek 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülése keletkezett.

„A fent nevezett személyek cselekményükkel olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsítottak, mely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen” – olvasható a hétfőn reggel kiadott rendőrségi közleményben.

Az egyik szombathelyi férfi ellen a NAV Nyugat-Dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóság Vas Megyei Vizsgálati Osztálya elfogatóparancsot bocsátott ki szerzői joghoz kapcsolódó jogok haszonszerzés végett megsértésének vétsége miatt, ezért őt őrizetbe vették, a többi személyt gyanúsítottként hallgatták ki.
 

.