Képes napi összefoglaló: 2011. július 5. (kedd)

2011.07.05. 21:28

A repcearatástól Santanáig.

Santana

 Magyarország egy napja képekben
2011. július 5. (kedd)

Kombájn

Egy kombájn repcét arat a Somogy megyei Inke közelében.
MTI Fotó: Varga György


Nagykanizsa

Nagykanizsa: 61-es főút nagykanizsai elkerülő szakaszának az épülő vasúti felüljárója. Az elkerülő út az M7-es autópályát a Kaposvár felől érkező főúttal kötné össze, a munkálatok 2009-ben kezdődtek el, de tavaly ősz óta állnak. Az egyik kivitelező a csődbe ment Vegyépszer. A felvétel július 4-én készült.
MTI Fotó: Varga László


 Dávid és Herényi

Budapest: Dávid Ibolya volt MDF-elnök és Herényi Károly az MDF egykori elnökhelyettese ül a vádlottak padján az UD Zrt.-vel összefüggésben megvádolt politikusok büntetőperének tárgyalásán, a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében. Dávid Ibolya tagadta bűnösségét, egyben koncepciósnak minősítette a vádiratot vallomásában.
MTI Fotó: Beliczay László


 Motorost gázolt a vonat

Vámospércs: Balesetvizsgáló szakemberek dolgoznak a nagycserei vasútállomástól mintegy 800 méterre lévő átjárónál, ahol Debrecen és Vámospércs között a személyvonatnak ütközött egy motoros. A jármű a fénysorompó piros jelzése ellenére hajtott a sínekre, vezetőjét súlyos, életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter szállította kórházba. A vonat utasai közül senki nem sérült meg.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt


 Aliza Bin-Noun

Budapest: Mészáros Tamás, az egyetem rektora átadja a Budapesti Corvinus Egyetem díszpolgári címét Aliza Bin-Noun budapesti izraeli nagykövetnek, aki pont egy évvel ezelőtt járt nálunk Szombathelyen.
MTI Fotó: Máthé Zoltán


 Speciális

Budapest: Az athéni speciális olimpiáról hazatért erőemelő csapat érkezik a Vasas Folyondár utcai Sport és Tánc Centrumába, ahol ünnepélyes keretek között fogadták a magyar küldöttséget, akik a XIII. nyári világjátékokon 51 arany-, 32 ezüst- és 25 bronzérmet szereztek.
MTI Fotó: Illyés Tibor


Laurian Stanchescu

Szeged: Laurian Stanchescu kezében egy román zászlóval sétál Szegeden. A román író 2011. május 21-én gyalogosan indult el Párizsba, hogy szülőfalujába, a Zsil-völgyi Hobitaba, hazavigye a világ egyik legismertebb román származású szobrászművésze, Constantin Brancusi földi maradványait.


Budapest: Lezsák Sándor (Fidesz), az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke beszél a Bugacon 2011. július 29-től 31-ig megrendezésre kerülő első Kárpát-medencei Ősök Napja hagyományőrző rendezvényről. A három napon a honfoglalás korának jeles történelmi alakjaira emlékeznek hagyományőrző seregszemlével, bemutatókkal, koncertekkel, előadásokkal és az ősök fájánál tartandó ünnepséggel. Jobbra Bíró András Zsolt, a Magyar Turán Alapítvány vezetője, a rendezvény főszervezője.
MTI Fotó: Kollányi Péter


 Kormorán zenekar

Basa István gondozó kezében tartja a Kacsa nevű kormoránt, amelyet a Kormorán együttes egy évre örökbe fogadott a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Mellette állnak a zenekar tagjai: Vadkerti Imre, Antoni Arnold, Koltay Gergely és Fehér Nóra (b-j).


 Laborc Sándor

Budapest: Szabadlábra helyezte Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatóját kedden a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa - közölte a döntés után újságírókkal Laborc Sándor ügyvédje. Az egykori titkosszolgálati vezetőt 2011. július 2-án vették őrizetbe.
MTI Fotó: Mohai Balázs


Santana

Budapest: Carlos Santana Grammy-díjas mexikói rockzenész és gitáros koncertet ad a Papp László Sportarénában.
MTI Fotó: Kollányi Péter

.