Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola kiállítása és gálakoncertje (2015. április 1.)

2015.03.26. 17:42

Jubileumi kiállítás és koncert

Április 1-jén szerdán két nagyszabású kulturális programra invitálja közönségét a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola. Az idén 40 éves intézmény John Blow Vénusz és Adonisz című barokk kisoperájának nagysikerű márciusi bemutatóit követően ezúttal önálló kiállítással és szimfonikus gálakoncerttel áll a publikum elé. 

17.00 órakor a Szombathelyi Képtárban nyílik reprezentatív kiállítása az iskola képző-és iparművészeti tagozatának az elmúlt két tanév válogatott alkotásaiból. A látogatók megtekinthetik a legszebb vizsgamunkákat, illetve a legkiválóbb alkotásokat évfolyamonként és szakonként. Köszöntőt mond Rápli Róbert igazgató, a tárlatot megnyitja Koczka Tibor, Szombathely MJV alpolgármestere. A kiállított művekről Torjay Valter művészettörténész tart szakmai értékelést. A megnyitó külön eseménye az iskola szakmai díjainak, a Bíró Anita-díjnak és a Vass Béla-díjnak az átadása. (A kiállítás 2015. április 1. és április 26. között tekinthető meg.)

19.00 órai kezdettel a zeneművészeti tagozat tehetséges növendékei mutatkoznak be szólistaként a Bartók Teremben. A „Jövő zenészei” címet viselő koncert a tanév egyik legjelentősebb iskolai eseménye, melyen a tagozat ifjú muzsikusai a Savaria Szimfonikus Zenekar kíséretében lépnek fel, s szólaltatnak meg virtuóz versenyműveket. A bemutatkozó diákokat minden alkalommal a szimfonikus zenekar művészeti bizottsága választja ki egy válogató keretében a koncertre javasolt legjobb növendékek közül. (A hangversenyre a belépés ingyenes.)

.