Egyedi dekoráció örökzöld formanövényekkel

2016.03.20. 12:36

Családi házak kertjébe, cégek bejáratához, éttermek teraszára.

Mostanában egyre gyakrabban látni a kertészetekben és a kiskertekben is különféle alakzatokra nyírt zöld növényeket. Élő lombból állatokat, mértani alakzatokat, különleges tárgyakat alakítanak ki.

Az úgynevezett formanövények divatja Olaszországból indult hódító útjára. Ma már nálunk is egyre többen keresik. Családi házak kertjébe, cégek bejáratához, éttermek teraszára egyedi dekoráció varázsolható: sokan spirált, kockát, gömböt, kúpformát vagy pomponos alakzatokat választanak, de van aki a virágformát, kés-villa kombinációt, delfint vagy madár alakú növényt részesít előnyben.

Aki megvásárol egy ilyen növény-csodát, annak már csak formatartó metszést kell végeznie. Attól nem kell tartani, hogy az ilyen formanövény megritkul, hiszen nem vaskos a lombozat, jól éri a fény.

Egyvalamivel ronthatjuk el a formanövényünket: ha bevisszük a fűtött szobába. A legjobb megoldás kiültetni a szabadba, de az adott növénynek megfelelő kémhatású földbe. Az ültető gödör talajába keverjünk szarvasmarhatrágyát, a továbbiakban pedig örökzöld növény tápoldattal erősítsük.

Garantált a „Wow”-érzés


Ha benne hagyjuk a műanyag konténerben, az nem nyújt elég védelmet a gyökereknek a téli fagyok ellen. Ilyenkor is hagyjuk a szabadban a növényt, a cserepet azonban állítsuk bele egy lényegesen nagyobb űrtartalmú edényzetbe, és a két edény fala közötti teret 5-10 centiméter vastagon béleljük ki textillel, fenyőkéreggel, kókuszrosttal, szalmával, vagy hungarocell granulátummal.

Örökzöld Kertészet

A Rumi út és a körgyűrű lámpás kereszteződésénél

Nyitva tartás: hétfő - szombat: 8.00 - 18.00

Telefon: +36 70 / 6363-603

Fax: +36 94 / 322 631

Weblap: orokzold.hu

E-mail: szombathely@orokzold.hu

.