Hirdetés

Az Adrián kezdték a tanévet a szombathelyi premontreiek

Az Adrián kezdték a tanévet a szombathelyi premontreiek

2019.09.24. 11:05

Képes beszámoló.

Hirdetés

Az elmúlt 10 évhez hasonlóan idén is az Isztriára utaztak szeptember első hétvégéjén, 11. és 12. évfolyamos biológia tagozatos diákjaink. Bár az időjárás nem ígérkezett nagyon kedvezőnek, kisebb program átszervezésekkel sikerült nagyon tartalmas és érdekes 3 napot a tengerparton tölteni.

A tanulmányút célja, hogy a résztvevők megismerjék, a hozzánk legközelebb található tengerparton, a mediterráneum jellegzetes növény és állatvilágát, valamint azokat a tengeri élőlényeket, amelyekkel egy családi nyaralás során is találkozhatnak. Emellett a Pirani Akváriumban bepillantást nyernek a az Adria mélyebb zónáiba is és találkozhatnak ott élő halakkal és sok más érdekes állattal. A szabadidejükben pedig Piran szűk utcáiban élvezhetik, ezen csodálatos kis tengerparti város, néhol Velencét idéző hangulatát és a szlovén gasztronómia ízeit.

Idén is rengeteg új élménnyel gazdagodva tért haza a kis csapat és sokan megfogadták, hogy valamikor még visszatérnek néhány napra erre a rövid, de annál lenyűgözőbb szlovén tengerpartra. 

Kéri Péter biológia tanár

Galéria

.