Egy délután Liliomfival - Színházban jártak a szombathelyi premontreiek

2019.11.25. 13:00

A Premontrei Gimnáziumban hagyománnyá vált, hogy diákjai művészeti projektnap keretében a Weöres Sándor Színházba látogatnak.

Zsohár Veronika (12.A) képes beszámolója az eseményről:

November 19-én Szigligeti Ede legismertebb komédiáját, a Liliomfit tekinthettük meg Mohácsi István és Mohácsi János rendezésében. Mindamellett, hogy a darab megőrizte a hagyományos üzenetet, fellelhettünk benne a mai világra és társadalomra illő kritikát is.

A boldog befejezést sejtető cselekmény, meglepő fordulatokkal és csavarokkal megtűzdelve, csattanóval ért véget. Remek példát adott arra, mennyi hazugságra és játszmára vagyunk képesek, s míg ezeket véghez visszük, fel sem tűnik, hogy saját magunkat is meghazudtoljuk, illetve félrevezetjük. De amikor minderre rájövünk, már késő.

Mi, 12-es diákok, jó hangulatban, ugyanakkor vegyes érzésekkel indultunk el az előadásra, hisz bennünk volt, hogy számunkra ez az utolsó, együtt eltöltött idő a színházban. Az ezt követő napon megvitattuk észrevételeinket a darabbal kapcsolatban: mindannyian úgy véltük, hogy a színészek kiváló játéka, a rendezés, a zenei betétdalok maradandó élményt nyújtottak.

 

Galéria

.