Hirdetés

Milyen színű férfi téli kabátok divatosak ebben a szezonban?

Milyen színű férfi téli kabátok divatosak ebben a szezonban?

E.A.

2022.10.01. 22:01

​Közeleg a tél, ezzel együtt a 2022-es téli kabáttrend már most megismerésre vár.

Hirdetés

A színek, bár a természetben az ősz elmúlásával jóformán eltűnnek, de ez a tendencia nem kell, hogy az öltözködésre is igaz legyen. Sokan gondolják úgy, hogy a téli periódus megélhető szürkeségben, feketeségben, mintegy igazodva a környezet hangulatához. Ám mi van akkor, ha egy stílusos kabát színpompás közbenjárásával még a közvetlen közeg hangulata is megváltoztatható? Egy próbát megér, igaz?

A színek nem alszanak téli álmot!

A mackókkal ellentétben az árnyalatok még akkor sem tűnnek el, ha sokan hajlamosak erre az időszakra színtelen periódusként asszociálni. Ám ez csupán választás kérdése. A Bolf kínálatában egyértelműen megmutatkozik az irány. Irány a színek felé!

A fekete, a szürke vagy a barna természetesen a paletta részét alkotják. S hozzátartozik az igazsághoz, hogy számtalan élethelyzetben ezek az árnyalatok a leginkább praktikus döntések. Amikor nagy az esélye a szennyeződésnek, koszolódásnak például, akkor valóban praktikus elhatározás sötét variációkkal kalkulálni. Így ugyanis elkerülhetőek a mindennapi bosszúságok, amikor mondjuk a tetemes eső hatására hátközépig simán felfröccsenhet a sár. Pláne, ha erre még egy-két gyorsan elhaladó autó is rásegít.

Az igazi nagyágyúk kétségtelenül a khaki, a camel, a bézs és a kombi variációk, mint például fekete-khaki, fekete-kék. Túl vannak mindenen, ami megszokott, ami unalmas, ami sablonos. De mivel a kabátok fazonjai roppantul férfiasak, ezért ezek az árnyalatok ezt a markáns hatást erősítik tovább. A kékkel is jó ötlet számolni, főleg hogy a hagyományosnak nevezhető variáción túl sötétkék, gránitkék alternatívák is rendelkezésre állnak. A grafit szintén megismerésre vár.

Sokan hajlamosak simán szürkének aposztrofálni, viszont a valóságban jóval érdekesebb annál, mintsem egy egyszerű hasonlítgatással le lehetne tudni. A zöld bár nem nevezhető vadítóan új árnyalatnak, mégsem ildomos megfeledkezni róla. Aztán a piros igazán ütős döntés! Sokan tartózkodnak tőle, mondván, hogy nem férfias szín. Ám elegendő egyetlen szempillantást vetni a stílusos steppelt vagy éppen pilótakabátokra és máris helyére kerülhet ennek a színnek a megítélése.

Világosabb vagy sötétebb színvariációk?

A tél beköszöntével sokan úgy vélik, hogy elérkezett a sötétebb árnyalatok ideje. Hiszen a tavasz, nyár, sőt még az ősz is rendelkezésre állt, hogy a világosabb variánsok kiteljesedhessenek. Most, azonban itt az idő a váltásra.

Ez nem a divat által diktált út! A 2022-es év színtrendje egyértelműen a sokszínűség irányába mutat. A világos árnyalatoknak igenis helyük van a gardróbszekrényekben, a férfiak életében. Ugyanis nagyban hozzájárulhatnak a vonzó, stílusos megjelenéshez, kisugárzáshoz.

Miért is kellene a tél szürkeségébe beleolvadni, ha ki is lehet tűnni? Ha egy kis merészséggel olyan jókedvet és férfiasságot árasztó atmoszféra hozható létre, ami még a csontig hatoló hideget is képes elfeledtetni. Ráadásul ez utóbbi azért sem okozhat problémát, mert a télre szabott kabátok kialakítása nemes egyszerűséggel távol tartja a zimankót!

.