Hirdetés

Érdemes alaposan odafigyelni, mielőtt pénzt ad egy fotelért

Érdemes alaposan odafigyelni, mielőtt pénzt ad egy fotelért

E.A.

2023.02.07. 09:01

Útmutató fotelvásárláshoz.

Hirdetés

A stílusos és kényelmes fotelek       

A fotel stílust varázsol minden nappaliba. Legtöbbször a kanapé az első, ami eszünkbe jut, ha nappalibútorra gondolunk. A legjobb fotelek hihetetlenül sokoldalú bútorok, amelyek könnyen beilleszthetők kisebb terekbe, és egy kis színt vagy textúrát adhatnak a helyiségnek anélkül, hogy túlterhelnék azt. Ezek arra készültek, hogy egy jó könyvvel és egy csésze teával (vagy pohár borral) kellemesen időzzünk bennük.

A sokoldalú fotelek

A hazai internetes boltokban a fotelek sokféle stílusban és árban kaphatók, minden pénztárcának megfelelően. Számos színben és szövettel elérhetőek, így kiválaszthatja az otthonának megfelelő megjelenést.

Az elegáns Yoko Corduroy fotel például lábtartóval is megvásárolható a hazai webshopokban, közel 25 ezer forintért. Ezt a modellt elsősorban kifejezetten a praktikum jellemzi, ami többek között kompakt méretét tekintve is elég feltűnő. Az alacsony szélesség és magasság miatt ez a bútor nagyon jól használható a kisebb belső terekben. Tömör megjelenése ellenére könnyű, emiatt bárhová könnyen mozgathatjuk. A design elegáns, a részletek jól kidolgozottak. A fotel töltését polisztirol granulátumból készítették, amely garantálja a tökéletes kényelmet ülés közben, a kárpitozáson használt kényelmes bársonynak köszönhetően pedig nyugodttá teszi a pihenést.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő fotelt?

A tökéletes fotel kiválasztása némi átgondolást igényel; valami olyat szeretne, ami illik otthonába, és befér a bejárati ajtón keresztül. Tehát milyen szempontokat célszerű figyelembe venni, amikor fotelt keres? Az első dolog, amit figyelembe kell vennie, a helyiség jellegénél és a bejárati ajtónál kezdődik. A választott fotel átfér-e az ajtókereten? Ellenőrizze, hogy nem túl széles-e ahhoz, hogy beférjen otthonába. Lehet, hogy van egy alternatív belépési pont, például nagy franciaablakok, más esetben érdemes megfontolni valami kisebbet. Hasonlóképpen, a fotelt fel kell vinnie a lépcsőn és át a sarkokon. Győződjön meg arról, hogy az új bútort oda tudja vinni, ahová szeretné.

Nehéz elképzelni, hogy egy fotel túlzsúfolttá teszi-e a nappaliját, vagy másik helységét, ahová elhelyezi. Ennek elősegítésére javasoljuk, hogy a fotel méretét jelölje ki padlóján egy szalaggal. Ez az egyszerű trükk segíthet elképzelni, hol fér el egy fotel, és van-e elég hely, amit szabadon meghagyhat körülötte.

Az anyag

A fotel anyagának kiválasztásakor vegye figyelembe a kopást. Minden nap használják a fotelt, vagy csak „bemutató” darab lesz a látogatóknak? Egyes szövetek strapabíróbbak, mint mások.

A bőrfotelek különösen strapabíróak, de vannak, akik hidegnek és kellemetlennek találják a bőrt. A hagyományos jacquard szőttes és gyapjú még mindig népszerű választás a bársony mellett, amely a nappalik egyik leggyakrabban használt szövete. Javasoljuk, hogy rendeljen mintát – ha megoldható –, hogy lássa a szöveteket. A színminták jellegzetességeit, összetételét és dörzsölési tesztjének eredményét is jegyezze fel. Fontos, hogy a kárpit tűzálló legyen.

A bútor gondozása

Az egyszerű és gyakori karbantartás meghosszabbítja a fotel és más bútorok élettartamát, és hosszabb ideig megőrzi általa a legjobb megjelenést. Kövesse az alábbi egyszerű tippeket, hogy fotelje csúcsformában maradjon, és kényelmet biztosítva „meghálálja” az odafigyelést:

 

  • Rendszeresen fordítsa meg a párnákat az egyenletes kopás érdekében.
  • Állítsa fel a párnákat minden nap végén.
  • Rendszeresen porszívózza le az anyagot, hogy eltávolítsa róla a port.
  • Hetente kefélje le a párnákat, hogy serkentse a színeket, és megelőzze a nyomásnyomokat.
  • Mossa ki a meglazult huzatokat a mosógépben, de a rögzített huzatokat használattól függően évente 18 hónapig tisztítsa szárazon.
  • Ne porszívózza a bőrfoteleket. Ehelyett használjon puha ruhát vagy kefét a por eltávolításához.
  • Lakásfelújítás során takarja le a bútorokat, vagy ha megoldható, helyezze őket más helyiségekbe.

 

Ha ezeket a könnyen alkalmazható lépéseket elvégzi, és kíméli a foteljét, akkor még nagyon sokáig belőle nézheti kedvenc filmjét vagy tévéműsorát.

 

.