Hirdetés

Az egészségesen ragyogó arc titka - ismerd meg a 2023-as év 10 legjobb hidratáló arckrémét száraz bőrre

Az egészségesen ragyogó arc titka - ismerd meg a 2023-as év 10 legjobb hidratáló arckrémét száraz bőrre

E.A.

2023.09.12. 13:41

Szakértők szerint mindenkinek olyan hidratáló arckrémekre van szüksége, amelyek bőrpuhító és nedvesítő komponenseket tartalmaznak – a cikkben pedig bemutatják a kedvenceiket száraz bőrre.

Hirdetés

Az arcbőr nap mint nap a külső tényezők hatásainak van kitéve, legyen szó az évszakok változásáról vagy a túl sok cukormázas fánk elfogyasztásáról. A legkevesebb, amit tehetünk, hogy egy jó adag hidratáló arckrémmel és egy kis SPF-fel megajándékozzuk a bőrt.

A hidaráló arckrém vásárlásának fortélyai

A száraz bőr ellen többféle módon is felvehetjük a harcot, legyen szó a kíméletes arclemosókról és a durva hámlasztó szerek elkerüléséről. A legjobb, amit tehetünk a száraz arcbőr újjáélesztéséért, az a legjobb hidratáló kozmetikum alkalmazása. Annak érdekében, hogy a legjobb arckrémet szerezzük be, a MAKEUP webáruház a cikk következő fejezeteiben felsorolja a 10 TOP-terméket, amelyeket a vásárlók és a bőrgyógyászok is visszaigazoltan kedvelnek. 

Mi az a hidratáló arckrém és hogyan működik?

A hidratáló krémek nedvességet juttatnak a bőrbe, nem csak annak felületére, hanem a mély rétegekbe is. Általában testápolók vagy krémek formájában kaphatók, de lehetnek gélek vagy kenőcsök is: a lotionok könnyebbek és kevésbé zsírosak, így jobban megfelelnek a normál és az enyhén száraz bőr számára. A krémes textúrák ideálisak a száraz vagy érzékeny bőr számára. 

Ezek a legjobb hidratáló arckrémek száraz bőrre 2023-ban

Az általunk megkérdezett MAKEUP és Nivea szakértői egyetértenek abban, hogy a száraz bőrre készült leghatékonyabb hidratálók nehezebb textúrával rendelkeznek, és olyan lágyítók kombinációját tartalmazzák, amelyek megtartják a nedvességet a bőrben. Ezek a termékek nem tartalmazhatnak etil-alkoholt, hámlasztót és egyéb szárító vagy irritáló összetevőket. Ezt szem előtt tartva jött létre a hidratáló arckrémek top-listája is:

Neutrogena Hydro Boost Gel Moisturizer

A hihetetlenül könnyű krém azonnal behatol a bőrbe, és 48 órán keresztül biztosítja a benne lévő nedvesség! A termék egyedülálló formulája a szó szoros értelmében oltja a szomjat. A hialuronsav alapú termék erőteljesen hidratálja a bőrt, hosszú ideig megakadályozza a kiszáradást és a feszülést. A klinikai vizsgálatok során a termék hatékonyságát megerősítették, ahol a megkérdezettek bizonyos százaléka a következőket tapasztalták:

87% - ragyogó bőr 4 hét után, 

100% - 12 hét után; 

97% - rugalmasabb bőr 12 hét után.

Nivea Visage Anti Wrinkle Q10 Plus SPF15

A Q10 Plus ránctalanító krémben található egzotikus goji bogyók egészséges tónust kölcsönöznek az arcnak, feszessé és rugalmassá varázsolják a bőrt. A hidratáló arckrém lehetővé teszi a selymesen sima arc elérésé a legrövidebb időn belült. A Nivea forradalmi megoldása ráadásul védelmet nyújt az UV sugárzás negatív hatásai ellen, ami megakadályozhatja a bőröregedés első látható jeleit!

Aquaphor Healing Ointment

Egyetlen termék számos bőrápolási problémára: az Aquaphor Healing Ointment innovatív összetétele a sima, egészséges bőr helyreállítására szolgál. A testápolóktól és krémektől eltérően ez a többcélú kenőcs vízmentes, és védi és megnyugtatja a rendkívül száraz bőrt, a kirepedezett ajkakat, a repedezett kezeket és lábakat, kisebb vágásokat és égési sérüléseket, valamint sok egyéb bőrirritációt. A legjobb hidratáló arckrémként is megállja a helyét!

First Aid Beauty Ultra Repair Cream

A shea vajjal, eukaliptusz olajjal, zab kivonattal és ceramidokkal dúsított First Aid Beauty Ultra Repair Cream azonnali enyhülést nyújt a fáradt, viszkető és hámló bőr számára. A hidratáló arkcrém antioxidáns tartalma véd a szabad gyökök ellen. Ez az arc- és testkrém ideális az érzékeny bőrre, amely hajlamos a különböző allergiás kiütésekre, atópiás dermatitisre és egyéb bőrirritációkra.

Tatcha The Dewy Skin Cream

Ez egy hihetetlenül gazdag krém, amely rugalmasan hidratálja a bőrt, raádásul antioxidánsokban gazdag a “harmatos”, egészséges ragyogásért. A szakértők által 20 fő részvételével végzett felmérés szerint 2 hét elteltével: 

  • 100%-ban javult a hidratáltság,
  • 100%-ban javult a bőr ragyogása, 
  • 100%-ban javult a bőr teltsége, 
  • 100%-ban javult a bőr textúrája, 
  • a felhasználók 95%-a tapasztalt javulást a bőr feszességében.

Vaseline Petroleum Jelly

A vazelin segít megőrizni a bőr egészségét és még rossz időben is vonzóvá tenni. Ez a termék képes felhalmozni a nedvességet és meggyógyítja a repedezett bőrt. A műfaj klasszikusa nem csak hidratáló arckrémként, hanem ajakbalzsamként is alkalmazható, amely megakadályozza a kiszáradást és a repedést. Ezenkívül véd a karcolásoktól, égési sérülésektől, kisebb vágásoktól és kiválóan alkalmas száraz bőrre. Az Amerikai Orvosi Szövetség a vazelin az egyik leghatékonyabb ekcémamegelőző terméke.

Vanicream Facial Moisturizer

A Vanicream™ Daily Facial Moisturizer egy gazdag, de könnyű testápoló, amely hatékony hidratálást biztosít nappal és éjszaka egyaránt - többek között a hialuronnak és a ceramidoknak köszönhetően. Ez az enyhe formula nem komedogén (vagyis nem tömíti el a pórusokat), nem hagy zsíros érzetet, és gyorsan beszívódik. Puhává és mélyen hidratálttá varázsolja a bőrt, miközben könnyű marad és smink alá is használható.

Skinbetter Trio Rebalancing Moisture Treatment

A bőr akkor működik a legjobban, ha megfelelően hidratált. Ez a nagy teljesítményű hidratáló arckrém hármas hatású formulával segít visszahozni a bőr nedvesség- és hidratáltsági egyensúlyát. A Skinbetter Science® Trio Rebalancing Moisture Treatment™ szabadalmaztatott készítményt tartalmaz, amely egyedülálló módon hozza vissza az egyensúlyt a száraz bőrön. Egy igazi megmentő a téli hónapokban!

Biossance Squalane + Probiotic Gel Moisturizer

A krém hidratálja és csökkenti a napi külső tényezők bőrre gyakorolt ​​negatív hatásait, probiotikumokkal támogatja a bőr természetes védőrétegét, hogy láthatóan fényesebbé és kiegyensúlyozottabbá tegye a bőrt. A krémes formula jótékony hatással van a pórusokra is, hiszen csökkenti az irritációt és a bőrpírt - mindezt a tengeri vörös algának és a gyömbér kivonatoknak köszönhetjük.

CeraVe Moisturising Cream

Nincs olyan szárazság, amivel a CeraVe hidratáló arckrém ne tudna megbirkózni. Jelentősen enyhíti a bőr kiszáradásának és kiszáradásának súlyosbodását, mivel formulája három fő ceramiddal és hialuronsavval van dúsítva. Ezek az összetevők biztosítják a hasznos nyomelemek felszívódását és a hidratáló összetevők folyamatos áramlását egész nap és éjszaka. Gazdag, ugyanakkor nem zsíros textúrája tápláló fátyollal vonja be a bőrt, meggátolva a nedvesség elpárolgását.

Bár minden bőrtípusnak biztosítani kell a megfelelő hidratálást, talán a száraz bőr az, amelynek a leginkább szüksége van a nedvességre. Fontos, hogy a hidratálás pótlása ne csupán a kozmetikumokra vonatkozzon - igyekezzünk a megfelelő táplálkozással és a szükséges napi vízfogyasztással is hozzájárulni a hidratáló arckrémek munkájához!

.