Hogyan viseljünk mokaszint? Fedezd fel trendi, férfiaknak szóló tippjeinket!

E.A.

2023.10.01. 20:02

Stílusos cipőt keresel a tavaszi és nyári szezonra? Olyat, amely elegánsan néz ki, ugyanakkor kényelmet nyújt a forró napokon? Az üzleti és a hivatalos etikett egyértelműen azt mondja: a szandál szóba sem jöhet. Az ujjak szabaddá tétele nem megengedett. Ezért a nyári, divatos férfi lábbelik világában csak egy király lehet: a naplopók és mokaszinok kategóriája. Fedezd fel, hogyan és mivel viselheted őket!

Mitől különlegesek a férfi mokaszinok?

Először is: mik is azok a férfi mokaszinok? Nem véletlen, hogy ennek a lábbelinek a neve az észak-amerikai indiánok nyelvéből származik – a világnak ezen a részén születtek ezek a jellegzetes cipők. Eredeti változatukban puha bőrből készültek, felsőrész, sarok, és ami a legfontosabb, fűzés nélkül. Ma is találhatunk olyan modelleket, amelyek tisztelik ezt a hagyományt, de olyanokat is, amelyek érdekes módon megtörik azt. Jelenleg a férfi mokaszinok lassan összeolvadnak a naplopókkal – más bebújós bőrcipőkkel.

A különbség az, hogy a férfi mokaszinok kissé csónak alakúak, lapos talpúak és többnyire egy darab bőrből készülnek. A naplopók gyakran sarokkal és vastagabb talppal vannak felszerelve. Egy biztos: mindkét cipő fenomenális kényelmet és kifinomult stílust biztosít a tavaszi és nyári szezonban. Úgyhogy érdemes felkeresni minél előbb a férfi mokaszinok a MODIVO-nál kapható portfólióját!

Férfi mokaszinok – hogyan kell viselni őket?

Hogyan viseljünk mokaszint? Mindenekelőtt a tavaszi és nyári szezonban. Ősszel és télen tegyük a szekrénybe. Ezek nem a hidegebb napokra való cipők – már csak azért sem, mert jóval vékonyabbak és szellősebbek. A klasszikus férfi mokaszinok tökéletes kiegészítői a nyári hétköznapi stílusoknak, és amikor arról van szó, hogy mit kell felvenni hozzájuk, a modern divat nagy cselekvési szabadságot ad. Ez egy nagyon univerzális cipőmodell!

Mokaszin öltönnyel? Abszolút!

A férfi mokaszinok esetében a leggyakrabban használt stílus az üzleti. Helyesebben: nincs jobb összeállítás a nyárra, mint a megfelelő öltöny és a hozzá illő naplopó kombinációja, amiben a leginkább a smart casual típusú vászon holmik szuperálnak. Jegyezzük meg, hogy ez a modell nem működik egy nagyon hivatalos és klasszikus dizájnban, például egy fekete öltöny vagy egy szmoking társaságában.

Hogyan viseljünk férfi mokaszint szövetnadrággal?

Alkalmi irodai stílust szeretnél kialakítani? Kombináld a naplopót szövetnadrággal, például egy divatos színű chinóval. Ez egy tökéletes szett egy munkaidő utáni céges találkozóhoz vagy ebédhez a csapattal. Ha az összeállítást hivatalosabb kaliberbe szeretnéd emelni, párosítsd egy üzleti férfi ing modellel és egy könnyű, sportos férfi dzsekivel. Lazább változatban az inget férfi póló, a kabátot pedig bőrdzseki helyettesítheti. Egy másik lehetőség a naplopók használatára az elegáns szövet rövidnadrággal és alkalmi inggel kombinált garnitúra – érdekes lehetőség egy hétvégi kiránduláshoz egy nagy metropoliszba vagy nem hivatalos üzleti eseményekhez.

Mokaszin és zokni – illik ez a kombináció?

Egészen a közelmúltig azt mondták, hogy a mokaszin és a zokni teljesen elfogadhatatlan páros. A valóságban azonban te hozod meg a végső döntést. A forró nyári napokon a kiváló minőségű bőr cipők remekül bírják zokni nélkül – így lesz a legmenőbb. A zokni hiányt biztosan nem fogják divatbakinak tekinteni. És mi van akkor, ha te kifejezetten zoknival szeretnéd viselni őket? Megteheted! Választhatsz titokzoknit, amely nem lesz látható, mert nem haladja meg a cipő terét, vagy klasszikus zoknit – lehetőleg erős és kifejező mintával. Ez utóbbi tökéletes megoldás lesz, ha kissé disszonáns és szemet gyönyörködtető stílust szeretnél létrehozni.

.