Hirdetés

Kirúgták a szombathelyi Szova-vezért

2013.03.29. 12:21

Azt mondják, a cég nem volt elég polgárbarát.

Hirdetés

Németh Gábor (középen) Puskás Tivadar polgármester  és Lazáry Viktor alpolgármester társaságában moziárkádot avat

A közgyűlés éjjel fél kettőkor indoklás nélkül és azonnali hatállyal felmondott Németh Gábornak.

Az éjszakába nyúló márciusi közgyűlés végén, péntek hajnali fél kettőkor, zárt ajtók mögött született döntés arról, hogy a város azonnali hatállyal és indoklás nélkül felmond Németh Gábornak, a Szova Zrt. vezérigazgatójának.

Németh Gábor (középen) Puskás Tivadar polgármester  és Lazáry Viktor alpolgármester társaságában moziárkádot avat

Németh Gábor (középen) Puskás Tivadar polgármester  (balra) és Lazáry Viktor alpolgármester (jobbra) társaságában moziárkádot avat

A Fidesz előterjesztését a frakción belül - egy tartózkodás és egy nem szavazat kivételével – mindenki támogatta –  mondta Szakály Gábor frakcióvezető egy pénteki városházi sajtótájékoztatón, melyen az Alon.hu arra kérte a jelen levő Fidesz politikusokat, hogy kommentálják a váratlan és rapid döntést.

Szakály Gábor: „Alapvetően a Fidesz-frakcióaban egyéni képviselő ülnek. Régóta beszélgetünk arról a kérdésről, hogy milyennek kellene lennie egy olyan vagyonhasznosító cégnek, ami szolgáltatást biztosít a lakosságnak. .. Mi úgy gondoljuk, polgárbarátnak kell lennie, nyitottnak kell lennie a szombathelyi lakosság problémáira. Úgy gondoltuk, hogy ahhoz, hogy ezt a képet a Szováról gyakorlatban is működtetni tudjuk, személyi változásokra is szükség van … A közgyűlés arról is döntött, hogy pályázatot ír ki a vezérigazgatói poszt betöltésére. A Szova Zrt átalakulás alatt áll, a jogszabályi változás miatt szükségszerű lesz a cég szervezetének átalakítása. Még egyszer hangsúlyoznám, hogy alapvetően az volt a Fidesz-frakció célja ezzel a beterjesztett javaslattal, amiről elmondható, hogy majdnem konszenzussal fogadott el a testület,  hogy egy polgárbarát, emberközelibb közszolgáltató cégünk legyen.

Alon: Ez azt jelenti, hogy eddig nem volt az?

Lendvai Ferenc: Mindet lehet jobban csinálni.

Szakály Gábor: Mi úgy gondoljuk, hogy ezt sokkal jobban lehet …

Alon:  Polgárbarátabbnak lehet lenni …

Szakály Gábor: Igen.


A Szova vezetését Szijjártó Győző, a SZOVA Zrt.Ingatlankezelési Egység vezetője vette át.

A többi párt képviselőit is meglepte az éjszakai döntés.

Balassa Péter (Jobbik) például jó szakembernek tartotta Németh Gábort, és nem zárja ki a lehetőség, hogy van összefüggés a biomassza erőművek körüli mizéria és a vezérigazgató kényszerű távozása mint „vezéráldozat” között.