Telefonfülkék helyett mobiltelefon-automaták a bécsi aluljárókban

2017.01.21. 09:32

Hat bécsi metróállomáson mobiltelefon-automatákra cserélték a hagyományos telefonfülkéket. A kínálat az okostelefonoktól a különböző tartozékokig terjed. 2017-ben további 30 automatát szeretnének telepíteni.

Nem kell kétségbe esnie annak, aki Bécsben útközben veszi észre, hogy lemerült a telefonja vagy éppen otthon felejtette a fülhallgatóját. Hat metróaluljáróban ugyanis mobiltelefon-automaták várják. Ezek pontosan úgy néznek ki, mint a hagyományos ital- vagy snackautomaták, csak csoki és kóla helyett külső akkumulátor, szelfibot és fülhallgatók sorakoznak bennük. A kínálatban természetesen kártyafüggetlen Samsung és Nokia okostelefonok is találhatók, ezekért harminc eurót kell bedobni.

Az automaták előnye, hogy a nap bármely szakában a vásárlók rendelkezésére állnak, ráadásul akkora forgalmat bonyolítanak le, hogy naponta kell feltölteni őket. A leggyorsabban a külső akkumulátorok, a szelfibotok és a turisták körében nagy népszerűségnek örvendő konnektor átalakító adapterek fogynak ki belőlük.

Egyelőre hat helyszínen, a Volkstheater, a Zieglergasse, a Neubaugasse, a Landstraße, a Stephansplatz és a Schwedenplatz metrómegállóknál találhatók ilyen automaták, de az ötletgazda MobiNil cég további harmincat szeretne telepíteni belőlük 2017 során.

A automatákat egyébként a hagyományos telefonfülkék helyére építik be, mivel azokat már alig használta valaki. Daniel Amann, a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien sajtószóvivője ezzel kapcsolatban elmondta: "igyekszünk hasznosítani az így felszabaduló helyeket, és például mobiltelefon-, ital- és snackautomaták vagy éppen bankautomaták kerülnek a helyükre".

Fotó: Eurokomm-PR

.