Gigantikus nápolyiszívet küldött Bécs Szófiának

2017.02.16. 13:54

"Bécs szereti Szófiát" mottóval tartottak Bécs Napokat 2017. február 11. és 14. között a bolgár fővárosban. A konferenciák, kerekasztal-beszélgetések és workshopok mellett a résztvevők ízelítőt kaptak a bécsi életérzésből is. Csúcspontként pedig egy gigantikus Manner-szívet küldött az osztrák főváros Szófiának.

Tízezer nápolyiszeletet rejtett az az öt méter magas és hat méter széles Manner-szív, amellyel Bécs szimbolikusan is megköszönte Szófiának a két város közötti kiváló együttműködést. A gesztusra a 2017. február 11. és 14. között megrendezett Bécs Napok adtak alkalmat, amely során nemcsak a bécsi életérzést hozták közelebb a bolgárokhoz, de bepillantást kaphattak az osztrák főváros átfogó tapasztalatába és tudásába a múzeummenedzsment, a műemlékvédelem, a mobilitás és a zöldterületek tervezése terén.

A "Bécs szereti Szófiát" mottóval megrendezett programsorozat nyitányát a szófiai Hotel Balkanban megrendezett Bécs Bál adta 2017. február 11-én. Az elsőbálozók – az Operabál mintájára – keringővel nyitották meg a táncparkettet, a zenei program pedig a teljes bécsi zenekínálatot felvonultatta a keringőtől a sramlin át a bárzenéig.

A következő napon az óriási Manner-szív körül forgott minden, amelyet a Serdika bevásárlóközpont átriumában állítottak fel. A Bécs egyik jelképének számító nápolyikból bárki kaphatott, aki éppen arra járt.

A Bécs Napok második felében a bolgár és bécsi szakembereké volt a főszerep, akik érdekes előadásokon, workshopokon és kerekasztal-beszélgetéseken tanulhattak egymástól. A szakmai program fő témái a múzeummenedzsment, a műemlékvédelem, a zöldterületek tervezése, a mobilitás és az innováció voltak.

A programsorozatot bécsi borkóstoló zárta, a rendezvény egész ideje alatt pedig egy retro-villamos közlekedett Szófia utcáin, amelynek fedélzetén jellegzetes bécsi dallamokat játszottak. A Bécs Napok következő állomása Krakkó lesz, 2017. április 3. és 5. között.

Fotó: Eurocomm-PR

.