Magyarok is lopják az üzemanyagot Burgenlandban

2017.02.14. 14:51

Elegük van az osztrákoknak a magyar, szlovák, román és egyéb országokból érkező üzemanyag tolvajokból. Az eisenstadti bíróság a napokban 18 hónap börtönbüntetésre ítélt egy férfit, aki folyamatosan szivattyúzta le autókból és traktorokból az üzemanyagot.

Illusztráció. Fotó: Kiss Dániel (MTI)

Az autószektor.hu írta meg, hogy Neusiedl am See - magyarul Nezsider -  járásban történik a legtöbb üzemanyaglopás Ausztriában. A magyar és szlovák határ közelében fekvő Bugenlandban rendszeresek a benzin- és gázolajlopások. A szlovák és román tolvajok mellett sajnos magyar honfitásaink is gyakori tésztvevői a lopásnak.

Az orf.at beszámolója szerint nem ritka, hogy a teljes tankot leszivattyúzzák, s a reggel munkába induló személygépkocsi vagy éppen munkagép vezetője akkor szembesül azzal, hogy a tolvajok annyi üzemanyagot sem hagytak a járműben, amellyel a következő benzinkútig elér.

Mivel évek óta komoly gond Burgenlandban a lopás, a kismartoni bíróság úgy tűnik bekeményít az üzemanyagtolvajokkal szemben. A napokban 18 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítéltek egy 38 éves férfit, akit lopás közben értek tetten. Autójában a bizonyítékok is előkerültek, a lopáshoz használt pumpa és kannák, amelyekben a lopott benzing vagy gázolajat elvitték.

A határellenőrzéssel távol lehet tartani az üzemanyagtolvajokat is - nyilatkozta a rendőrség illetékese az orf.at-nak, jelezve azt, hogy mióta a migráció miatt gyakoriak a magyar-osztrák és szlovák-osztrák határon az ellenőrzések, a benzinlopások száma is minimálisra csökkent.

.