Pápai Joci: "Valóra vált az álmom" (szavazással)

Cikkünk végén kapcsolódó szavazás: Szerinted melyik volt a legjobb magyar dal az Eurovíziós Dalfesztiválon?

2017.05.12. 14:46

Örökre szóló élmény volt csütörtökön Kijevben az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntője - mondta el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában Pápai Joci, aki Origo című dalával bejutott a szombati döntőbe.

A Duna televízióban a helyszínről élőben közvetített elődöntőben Pápai Joci kiválóan énekelt, a színpadon hegedűn Kapcsos Emese és Virág Alexandra táncos kísértet, a produkció nagy sikert aratott a kijevi arénában.

Pápai Joci pénteken úgy fogalmazott: büszke és bízik abban, hogy az ország is büszke a teljesítményére. Mint mondta, fanatsztikus, örökre szóló élmény volt a csütörtöki fellépés.

Az énekes korábban úgy nyilatkozott, hogy számára már az győzelem, hogy egyetlen romaként a döntő résztvevője lehet. Hozzátette: tudomása szerint az Eurovíziós Dalfesztivál történetében még soha nem volt roma előadó a döntőben, így számára óriási siker, hogy idáig eljuthatott. Kiemelte: csapata mellett az MTVA-tól is nagyon sok segítséget kap és kapott, hogy eredményesen haladhasson a döntőig vezető úton. "Valóra vált az álmom, együtt elértük, amiért hónapok óta keményen dolgoztunk" - mondta Pápai Joci.

A magyar versenyző mellett bejutott még a döntőbe a bolgár Krisztian Kosztov (Beautiful Mess), a belarusz Naviband (Story of My Life), a horvát Jacques Houdek (My Friend), a dán Anja (Where I Am), az izraeli IMRI (I Feel Alive), a román Ilinca feat. Alex Florea (Yodel It!), a norvég JOWST (Grab The Moment), a holland OG3NE (Lights and Shadows) és az osztrák Nathan Trent (Running On Air).

A keddi elődöntőből továbbjutott a svéd Robin Bengtsson (I Can't Go On), a portugál Salvador Sobral (Amar Pelos Dois), a belga Blanche (City Lights), az azerbajdzsáni Dihaj (Skeletons), az örmény Artsvik (Fly With Me), a moldovai Sunstroke Project (Hey Mamma), a lengyel Kasia Mos (Flashlight), az ausztrál Isaiah (Don't Come Easy), a görög Demy (This is Love) és a ciprusi Hovig (Gravity).

Az idei dalfesztiválon 42 ország vesz részt. Automatikusan döntős a rendező ország - amely az előző évi győztes, azaz idén Ukrajna -, valamint a dalfesztivált alapító öt állam, Spanyolország, Franciaország, Németország, Olaszország és az Egyesült Királyság.

A döntőt szombat este rendezik a kijevi Nemzetközi Kiállítási Központban, Pápai Joci nyolcadikként lép színpadra.

A Duna televízió 21 órától élőben közvetíti a döntőt a helyszínről. Este a Március 15. téren, a KIOSK előtt a látogatók kivetítőkön követhetik a felvezető műsor, a 20 óra 30 perckor kezdődő Elővízió, majd utána az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének adását.

Fotó: a műsor Facebook-oldala


 

 

.