Hirdetés

A németek csaknem kétharmada elégedett az anyagi helyzetével
pixabay.com

A németek csaknem kétharmada elégedett az anyagi helyzetével

MTI

2018.10.26. 09:35

A németek csaknem kétharmada elégedett az anyagi helyzetéve

Hirdetés

A németek csaknem kétharmada elégedett a pénzügyi helyzetével egy felmérés szerint, amelyről német lapok számoltak be.

A német országos takarékszövetkezeti szövetség (DSGV) megbízásából készített felmérés alapján a németek 63 százaléka elégedett vagy nagyon elégedett anyagi helyzetével. További 29 százalék elviselhetőnek tartja a pénzügyi helyzetét, és csupán 8 százalék tartja rossznak.

Az adatok azt mutatják, hogy a németek elégedettsége az anyagi helyzetükkel minden eddiginél nagyobb - emelte ki Helmut Schleweis, a DSGV elnöke a Der Tagesspiegel című lap beszámolója szerint.

A nyugati tartományok és az egykori NDK területe között jelentős az eltérés, keleten kevésbé elégedettek az emberek az anyagi helyzetükkel, mint nyugaton, de keleten is az elégedettek vannak többségben.

Az elégedettek vagy nagyon elégedettek aránya tartományok szerinti bontásban az ország nyugati részén fekvő Hessenben a legnagyobb, 72 százalékos, és a keleti Brandenburgban a legalacsonyabb, 50 százalékos.

A DSGV megbízásából 2001 óta minden évben elkészíti a felmérést a Kantar piackutató társaság, amelynek adatai szerint 2005-ben volt a legalacsonyabb az elégedettek és a legmagasabb az elégedetlenek aránya, 40 százalékkal, illetve 18 százalékkal.

 

.