Hirdetés

Elfogadásra és toleranciára tanítja a gyerekeket egy bécsi szervezet
Edzés a példaképekkel © NiGN / Helena Lea Manhartsberger

Elfogadásra és toleranciára tanítja a gyerekeket egy bécsi szervezet

Eurocommpr

2018.11.02. 10:25

Radikalizáció és antiszemitizmus elleni harc.

Hirdetés

Újabb szövetségest szerzett a fiatalok radikalizációja és az antiszemitizmus elleni harcban az osztrák főváros: a jövőben szorosabbra fűzi az együttműködést a Not in God's Name nevű egyesülettel. A szervezet különböző kulturális és vallási hátterű gyerekekkel foglalkozik, hogy elfogadásra és toleranciára tanítsa őket.

 

Interkulturális párbeszéd, értékközvetítés, az előítéletek leépítése, az antiszemitizmus és a radikalizáció megelőzése – ezek a fő céljai a Not in God's Name nevű bécsi egyesületnek, amellyel a Bécsi Városháza a jövőben együtt szeretne fellépni az antiszemitizmus térnyerése és a fiatalok radikalizációja ellen.

A szervezet példaképeken, iskolai workshopokon és sportfoglalkozásokon keresztül tanítja a különböző kulturális és vallási hátterű családokból érkező fiatalokat a toleranciára és a másik tiszteletére.

A foglalkozásokon olyan kérdéseket járnak körbe mint a nők és férfiak egyenjogúsága, az erőszak elutasítása, a különböző vallások és nemzetiségek elfogadása. A projektben számos olyan sportoló vesz részt, akik különböző országokból származnak, különböző valláshoz tartoznak, elutasítják az erőszak minden formáját és példaképként arra tanítják a gyerekeket, hogy tisztelettel, toleranciával és a párbeszédre való nyitottsággal mindenféle nemzetiségű és vallású ember békésen élhet egymás mellett.

Az egyesület ezen kívül – elsősorban muszlim fiataloknak – látogatásokat is szervez a mauthauseni koncentrációs táborba, ahol a zsidó közösség képviselőivel a holokausztról beszélgethetnek.

A bécsi közgyűlés integrációs- és ifjúságügyi bizottsága egyhangúlag szavazta meg az együttműködést a Not in God's Name nevű egyesülettel, amely néhány kerületben már bizonyított.

.