Hirdetés

Lövöldözés egy Chicago melletti kisvárosban - Sebesültek és egy halott

2019.02.16. 00:37

Sebesültek és egy halott.

Hirdetés

Lövöldözés volt az Egyesült Államokban a Chicago melletti Aurora városkában pénteken, a tettest őrizetbe vették, az első jelentések egy halottról és több sebesültről számoltak be.

Az elkövető egy gyár irodaépületénél, a kétszázezer lelket számláló városka ipari negyedében kezdett lövöldözni. A helyi rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai percekkel az első lövések eldördülése után lezárták a környéket és elfogták a lövöldözőt.
    

Négy rendőr és több civil megsebesült, őket két kórházba szállították, sebesülésük súlyosságáról azonban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.
    

Clayton Muhammed, a helyi önkormányzat szóvivője újságírókkal azt közölte, hogy a sebesültek állapota stabil. Később a rendőrség bejelentette: az egyik áldozat belehalt a sérüléseibe.
    

Az egyik szemtanú a helyi televíziónak arról számolt be, hogy látta a lövöldözőt, akiben felismerte a gyár egyik férfi dolgozóját. "Mindenkire lövöldözött" - fogalmazott a szemtanú az ABC televízió chicagói szerkesztősége munkatársának nyilatkozva.
    

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője közölte: Donald Trump elnököt - aki úton van floridai birtoka felé - tájékoztatták a történtekről. "Az elnök folyamatosan figyelemmel kíséri a fejleményeket" - tette hozzá.

.