Hirdetés

Ferenc pápa életmódváltást javasol

Ferenc pápa életmódváltást javasol

MTI

2019.10.16. 19:07

Az éhezésért a világgazdaság minden áron profitra törekvő mentalitását teszi felelőssé.

Hirdetés

Életmód- és étrendváltást szorgalmaz az élelmezési világnap alkalmából szerdán közzétett üzenetében Ferenc pápa annak érdekében, hogy fel lehessen oldani azt az ellentmondást, hogy a világ egy részén éheznek az emberek, máshol viszont alultápláltak.

A katolikus egyházfő úgy vélte, hogy eltorzult az étel és a táplálkozás közötti kapcsolat, amiért a világgazdaság minden áron profitra törekvő mentalitását teszi felelőssé. A pápa arra a megállapításra jutott, hogy míg korábban az elhízás a módosabb országokat sújtó probléma volt, egyre nagyobb károkat okoz a szegényebb államokban is, ami miatt több a cukorbeteg, többen küzdenek szívproblémákkal és egyre többen szenvednek táplálkozási zavaroktól, amilyen például az anorexia és a bulímia.

"A táplálkozási zavarokkal csak úgy vehetjük fel a harcot, ha olyan életmódot folytatunk, amelyben hálát adunk azokért az ajándékokért, amelyekben részünk van, és ha magunkévá tesszük az önmegtartóztatás, az önkorlátozás, az önmérséklet, a magunktól elvonás, az önuralom és a szolidaritás szellemiségét" - írta üzenetében Ferenc pápa.

.