Felszólították a lakosságot, maradjanak otthon - Legmagasabb fokozatú készültség van Liguria tartományban

Időjárási hírek

2019.11.03. 19:27

Leálltak a műtők az épületbe beszivárgó víz miatt Sanremo városi kórházában.

A legmagasabb fokozatú készültséget rendelte el az olasz polgári védelem az olaszországi Liguria tartományban a vasárnap érkezett heves viharok és az esőzés miatt, további hat tartományban közepes riasztás lépett életbe.    

A Genova közeli Sestri Levante polgármestere közösségi felületeken szólította fel a lakosságot, hogy maradjon otthonában, és ne menjen ki az utcára. Sanremo városi kórházában leálltak a műtők az épületbe beszivárgó víz miatt.

A Liguria tartományt sújtó rossz időben a heves esőzést széllökések kísérték, forgószél is kialakult. A térségben a patakok kisebb folyókká duzzadtak, és kiléptek medrükből. A tenger erős hullámzása miatt leállt a hajóforgalom.

A legmagasabb fokozatú riasztás vasárnap éjfélig érvényes Liguriában, ahol gyakorivá váltak a szélsőséges időjárási jelenségek.
Közepes, vagyis narancssárga készültség van érvényben Toszkána és Lazio, valamint a déli Campania tartományban és Szicíliában. Nápoly térségét "vízbomba" árasztotta el.

A heves őszi viharok miatt Olaszország több részén is sártenger öntött el házakat, földomlások voltak, több országút járhatatlanná vált.

.