Ausztriában eddig 56-an fertőződtek meg a vírussal

MTI

2020.03.06. 20:03

A legtöbb fertőzést Bécsben diagnosztizálták.

Ausztriában péntekig 56-an fertőződtek meg koronavírussal - közölte az osztrák egészségügyi minisztérium.

A legtöbb fertőzést Bécsben (23 fő) és Alsó-Ausztriában diagnosztizálták, Stájerországban hatan, Salzburg tartományban öten, Tirolban, illetve Felső-Ausztriában is négyen kapták meg a koronavírus-fertőzést.     

Bécsben és a karintiai Veldenben is bezártak egy iskolát. Az osztrák fővárosban két tanárnál is jelentkeztek a tünetek, őket feltehetően egy karintiai fertőzte meg.     

Bécsben egy másik iskolában egy egész osztály számára karantént rendeltek el, mivel az egyik diáknál diagnosztizálták a fertőzést.     

Rudi Anschober zöldpárti egészségügyi miniszter mindamellett azt hangsúlyozta, hogy az ausztriai helyzetet nem lehet összehasonlítani az olaszországival, és egyelőre várhatóan nem kerül sor országos méretű iskolabezárásokra.     

Közben az Austrian Airlines légitársaság úgy határozott, hogy csökkenti hétezer dolgozójának munkaidejét a koronavírus okozta járatkiesések miatt.     

A szövetségi hadsereg pedig 1,6 millió védőmaszkot szállított ki az osztrák hivataloknak. A védőfelszereléseket még a 2006-os madárinfluenza idején rendelték, és a tesztelés során bebizonyosodott, hogy jelenleg is védelmet biztosítanak.

.