Koronavírus - A britek nem szigorítanak

MTI

2020.03.09. 16:01

A brit kormány változatlanul a fertőzések korai felderítésére összpontosítja a figyelmet, és annak felkutatásra, hogy az azonosított fertőzöttek kikkel álltak kapcsolatban.

A brit kormány úgy döntött hétfői ülésén, hogy nincs szükség az új típusú koronavírus terjedése elleni eddigi intézkedések jelentős kiterjesztésére.

Boris Johnson miniszterelnök vezetésével hétfő délután ülést tartott a kormány különleges helyzetekben összehívott tanácskozó testülete (COBRA), amely meghallgatta a vezető járványügyi szakértők beszámolóját az országos helyzetről.

Ennek alapján a Downing Street szóvivőjének beszámolója szerint az a döntés született, hogy Nagy-Britanniában a hatósági intézkedések továbbra is a vírus terjedésének féken tartását célzó szakaszban maradnak.

Ez azt jelenti, hogy a brit kormány változatlanul a fertőzések korai felderítésére összpontosítja a figyelmet, és annak felkutatásra, hogy az azonosított fertőzöttek kikkel álltak kapcsolatban.

A kidolgozott intézkedési tervek következő szakaszának hivatalosan megfogalmazott célja a járvány terjedésének késleltetése lenne egyebek mellet nagyszabású tömegrendezvények betiltásával, de Johnson szóvivője szerint ez jelenleg nincs napirenden.

.