Kifulladni látszik a járvány Olaszországban is

MTI

2020.05.03. 19:38

Május 4-től újraindul a termelés és az építőipar Olaszországban. Enyhítik a városokon belüli kijárási korlátozást is.

Több mint egy hónap után most először kétszáznál kevesebben haltak meg egy nap alatt koronavírus-fertőzésben Olaszországban, a fertőzöttek száma valamivel több mint ötszázzal csökkent - közölte vasárnap este az olasz polgári védelmi hatóság.

A halálos áldozatok száma 174-gyel 28 884-re emelkedett. Egy nappal ezelőtt még 474 halálos áldozatot regisztráltak. Több mint egy hónap alatt ez a legalacsonyabb adat a huszonnégy óra alatt elhunytak számában.

A fertőzöttek száma 525-tel csökkent 24 óra alatt, a korábbi 239 után. A regisztrált betegek száma 100 179, közülük nyolcvanegy százalék házi karanténban tartózkodik, ezerötszázra csökkent az intenzív osztályon kezeltek száma.

A gyógyultak száma túllépte a 81 ezret.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 210 717-t.

A gócpont Lombardiában most először ötven alá csökkent a halálos áldozatok napi száma: 42-re a korábbi több mint nyolcvanról. A tartományban több mint 14 ezren veszítették életüket február 20. óta. Az egy nap alatt diagnosztizált új fertőzöttek száma 526 volt, a régióban gyógyultakkal és halottakkal együtt több mint 77 ezer beteget szűrtek.

Május 4-től újraindul a termelés és az építőipar Olaszországban. Enyhítik a városokon belüli kijárási korlátozást is.

.