Megdöntötte a férfiak rekordját a La Manche csatorna átúszásában egy ausztrál nő

MTI

2020.08.16. 17:37

A La Manche 35. átúszásával azonban csak a férfirekordot döntötte meg.

Minden férfinél többször, már 35-ször úszta át a Nagy-Britannia és Franciaország közti La Manche csatornát Chloe McCardel ausztrál úszónő.

Aggódott, hogy karanténba kell-e vonulnia a két ország járványügyi rendelkezései miatt, de mind az angol, mind a francia parti őrség felmentette az önkéntes izoláció alól.

"Szeretnék egy kis ünneplést tartani Angliában, hihetetlenül szerencsés vagyok, hogy ennyi szeretet és támogatás vesz körül. Alig várom, hogy angol vendéglátóimmal, a kísérőhajóm kapitányával és legénységével együtt megünnepeljem az eredményt" - mondta el a BBC hírportáljának.

A 35 éves sportoló az Abbot's Cliff-i strandon, szombat este 20 órakor kezdte meg 33,7 kilométeres útját, a francia partokra reggel 7 óra előtt ért. Néhány percet valóban eltöltött a parton, mielőtt visszaúszott volna a kísérőhajóhoz, amely visszavitte Angliába.

"Nem közelítettem meg a határőröket, nem kérte senki az útlevelemet, szóval remélem, technikailag nem vonatkozik rám a karanténszabály" - magyarázta.
McCardel 35. átúszásával azonban csak a férfirekordot döntötte meg, melyet Kevin Murphy brit úszó tartott 34 átkeléssel.

A női csúcsot Alison Streeter, a "La Manche királynője" tartja 43 alkalommal.

A brit közlekedési minisztérium azt mondta neki, indulás előtt kérjen jogtanácsot. A csatornaúszók szövetsége azt közölte vele, elindulhat.
Az úszónő az ausztrál kormány külön engedélyével utazhatott Nagy-Britanniába a rekordkísérletre. Az előző hetekben háromszor úszta már át a csatornát, hogy elérje Murphy rekordját.

.