Franciaországban él a világ leggazdagabb embere

MTI

2024.04.07. 14:05

Csak ezután jön Elon Musk, a Tesla tulajdonosa és az Amazon vezetője, Jeff Bezos.

Franciaország 2024-ben tíz új milliárdossal számol, többségük örökös, így a francia milliárdosok száma 53-ra emelkedett - derül ki a Forbes című magazin pénteken közzétett éves rangsorából, amely megerősítette Bernard Arnault-t, az LVMH luxuscég-csoport alapítóját és tulajdonosát a "világ leggazdagabb embere" pozíciójában.

A magazin szerint Francoise Bettencourt Meyers, a L'Oréal kozmetikai nagyvállalat örököse "a világ leggazdagabb nője", így az egymást követő második évben a világ leggazdagabb férfija és nője is francia.

Az LVMH tulajdonosa 215 milliárd euróval rendelkezik a Forbes szerint, amely a 2024. március 29-i részvényárfolyamokat használta a rangsoroláshoz.

A francia üzletember után jönnek a világrangsorban  Elon Musk, a Tesla tulajdonosa (195 milliárd dollár) és az Amazon vezetője, Jeff Bezos (194 milliárd dollár).    

Francoise Bettencourt Meyers (91,8 milliárd euró) világszinten a 15. helyen áll, Franciaországban pedig a második, megelőzve Alain és Gérard Wertheimert, a Chanel luxusmárka tulajdonosait (34-34 milliárd euró). Francois Pinault, a Kering luxuscég alapítója és családja 29,2 milliárd euróval zárja az öt leggazdagabb francia listáját.    

A új belépők a leggazdagabb franciák sorába mind örökösök: a fegyvergyáros, fotóművész, nemzetgyűlési képviselő Olivier Dassault gyermekei, Helena és Rémi Dassault, valamint özvegye, Natacha Nikolajevic a 36., 37. és 38. helyen állnak, 2,5 milliárd dollárra becsült összvagyonnal.

Az új milliárdosok között szerepel Daniel és Bris Rocher (39. és 40. hely) az Yves Rocher kozmetikai birodalom örökösei, míg Christian Louboutin luxuscipő- és táskatervező is bekerült a rangsorba a 48. helyen, 1,2 milliárd dollárra becsült vagyonával - írta a Forbes.

.