Hirdetés

Hirdetés

Kitekintő

Manchesteri robbantás: a brit terrorelhárítás komoly előrelépésről számolt be

2017.05.26

Amber Rudd brit belügyminiszter szerint egyelőre érvényben marad a manchesteri robbantásos merénylet után elrendelt legmagasabb, kritikus fokozatú terrorkészültség Nagy-Britanniában. A Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának parancsnoka, Mark Rowley ugyanakkor nagyon komoly előrelépésről számolt be a merénylő mögötti terrorhálózat felszámolásában.

Egy budai építkezés margójára – Bérc utca 6/b.

2017.05.24

Ha a budai Duna-parton, annak panorámás részén bármilyen építkezés kezdődik, az érthetően országos érdeklődésre tart számot, hiszen ha máskor nem, akkor egy iskolai kirándulás keretében minden magyar ember járt már a Budai várban, és mindenki tudja, hol lakott egykor a magyar király.

Az USA "ismételten sürgeti" a CEU-törvény felfüggesztését

2017.05.23

Egy közlemény és egy reakció.

Szemtanú a manchesteri koncertről: "Biztonsági ellenőrzés szinte nem is volt"

2017.05.23

Nagyon hiányos volt, szinte nem is volt biztonsági ellenőrzés az arénába való belépéskor - jelentette ki Nikola Trochtová, egy fiatal cseh lány, aki hétfőn este Manchesterben részt vett Ariana Grande amerikai énekes koncertjén, amelynek végén a brit rendőrség közlése szerint terrortámadás történt.

26 év után folytatódott a sikersorozat - itt vannak az első kritikák

2017.05.22

Huszonhat év után folytatódik David Lynch kultsorozata, a Twin Peaks, a hétvégén vetített első két epizód alaposan megkavarta a kritikusokat.

Ezek voltak az elmúlt 150 év leggyilkosabb időjárási jelenségei

2017.05.21

Összeírta az elmúlt 150 év legtöbb halálos áldozattal járó időjárási jelenségeit – ciklonokat, tornádókat, jégesőket és villámcsapásokat – az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO).

"Magyarország immár hivatalosan is az EU fekete bárányává avanzsált"

2017.05.18

Több külföldi lap is foglalkozott csütörtökön az Európai Parlament (EP) előző napi, Magyarországgal kapcsolatos határozatával.

Annyit iszunk, mint a britek, de nem annyit, mint a litvánok

2017.05.17

A litvánok fogyasztják a legtöbb, évi fejenkénti 18,2 liter alkoholt a világon, a térségek közül az európaiak járnak az élen átlag 10,3 liter alkoholfogyasztással az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által a 194 tagországról szerdán közzétett legfrissebb, 2016-os adatok szerint.

Készítse elő a tavaszi ruháit és az esernyőjét!

2017.05.14

20-25 Celsius-fok, sok napsütés, záporokkal zivatarokkal tarkítva: ez vár ránk a jövő héten.

Tekintélyes amerikai elemző vette védelmébe Orbánt

2017.05.13

Mike Gonzalez konzervatív amerikai elemző a The Daily Signal című internetes újság helyi idő szerint csütörtöki számában a Soros György által alapított Közép-európai Egyetem (CEU) körüli vitákat értékelve a többi között leszögezte: Orbán Viktor jogosan igyekszik visszaszerezni az Európai Uniótól Magyarország szuverenitásának egy részét.

Illetéktelen kezekbe került egy Harry Potter-történet

2017.05.12

Ellopták Birminghamben J.K. Rowling egy postai levelezőlapra írott történetét, amely a Harry Potter-regények előtt játszódik - írta pénteken a BBC News.

Új tehetségkutató: A metró csillagai

2017.05.09

Tehetségkutató versenyt hirdetett zenekaroknak a bécsi közlekedési vállalat. A nyertesek az osztrák főváros metróállomásain játszhatnak majd az utazóközönségnek. A peronok megzenésítése egy biztonsági intézkedéscsomag része.

A franciákon múlik Magyarország sorsa

2017.05.02

Külföldi sajtó Magyarországról - Cseh lap: ha Macron győz, Budapest és Varsó az EU keményebb hozzáállására számíthat.

Orbán világos üzenetet kapott Brüsszelben, és mindent megígért

2017.04.29

Orbán Viktor miniszterelnök leszögezte, hogy kormánya teljes mértékben eleget kíván tenni az Európai Bizottság (EB) által a magyar felsőoktatási törvény módosítása kapcsán támasztott feltételeknek - jelentette ki szombaton Brüsszelben Siegfried Muresan, a Fideszt is a soraiban tudó Európai Néppárt (EPP) szóvivője.

Egyre több magyar szerint jó az uniós tagság

2017.04.28

Többen gondolják így, mint a legutóbbi felmérésben.

Manchesteri robbantás: újabb információkat hoztak nyilvánosságra

2017.05.24

A brit belügyminiszter szerint valószínűleg nem egyedül cselekedett a manchesteri merénylet végrehajtója.

Nagy-Britanniában kritikus szintre emelték a terrorellenes készültségi szintet

2017.05.24

A legmagasabb, kritikus szintre emelték kedd éjjel Nagy-Britanniában a terrorellenes készültségi szintet.

Már tudják, ki volt az öngyilkos merénylő, aki robbantott Manchesterben (Frissítve!)

2017.05.23

Theresa May brit miniszterelnök szerint a biztonsági szolgálatok tudják, hogy ki követte el a hétfő éjszakai öngyilkos merényletet Manchesterben. Frissítés: a manchesteri rendőrség főparancsnokának kedd esti tájékoztatása szerint egy 22 éves, Salman Abedi nevű férfi lehetett a merénylet elkövetője.

Robbantás Manchesterben: 22 halott és 59 sérült

2017.05.23

Manchester rendőrfőkapitánya kedd hajnalban hivatalosan megerősítette, hogy tizenkilenc halálos áldozata és hozzávetőleg ötven sérültje van a Manchester Arena rendezvényközpontban előző éjjel történt robbantásos merényletnek. (Később a híradások szerint huszonkettőre emelkedett a halálos áldozatok száma, 59-en sérültek meg.)

A menekültügy lehet az osztrák előrehozott választás központi témája

2017.05.22

A pártok menekültüggyel kapcsolatos álláspontja befolyásolhatja leginkább a szavazók döntését és határozza majd meg az őszi előrehozott választás kimenetelét Ausztriában - olvasható egy friss felmérésben, amelyet a Kurier című lap közölt hétfőn.

HN: unokáinkra zord idők várhatnak és talán egy tartós polgárháború is

2017.05.19

Az Európába érkező migránsok tartósan megváltoztatják a kontinens karakterét, s ha a bevándorlás folyamatában nem áll be változás, az tartós polgárháborúhoz vezethet - írta a pozsonyi Hospodárské Noviny (HN) véleménycikkében pénteken.

Ugyanolyan a "nyugati" és a "keleti" Nutella, Milka és Nesquik Szlovénia szerint

2017.05.18

Szlovénia szerint nincs különbség a nagy nemzetközi cégek által Nyugat-Európában és Szlovéniában forgalmazott azonos termékek összetétele és minősége között - jelentette be a szlovén élelmiszerhivatal.

Vezető nélküli buszjárata lesz Bécsnek

2017.05.16

Várhatóan 2019-ben, Seestadt Aspernben vezetik be Bécs első menetrend-szerinti önvezető buszjáratát. Az elektromos meghajtású NAVYA ARMA kisbuszban tizenegy utasnak lesz hely.

Migránsokat gázolt a vonat Horvátországban

2017.05.13

Egyikük meghalt.

Pápai Joci: "Valóra vált az álmom" (szavazással)

2017.05.12

Örökre szóló élmény volt csütörtökön Kijevben az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntője - mondta el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában Pápai Joci, aki Origo című dalával bejutott a szombati döntőbe.

Orbán politikai mesterjátszmájáról ír egy lengyel lap

2017.05.12

Orbán Viktor politikai mesterjátszmát folytat az Európai Unióval, így a CEU miatt elindított kötelezettségszegési eljárásnak is vélhetően pozitív végkifejlete lesz az Európai Bizottság (EB) és a magyar kormány számára egyaránt - áll a Rzeczpospolita pénteki kommentárjában.

Kiderült, miért tartottak rendkívüli értekezletet a Buckingham-palotában

2017.05.04

Ősztől visszavonul a közszerepléstől Fülöp edinburgh-i herceg, a brit uralkodó férje. Az idén 96 esztendős herceg döntését a Buckingham-palota jelentette be csütörtökön.

Megöltek egy férfit Tatabányán

2017.04.30

Holtan találtak egy férfit Tatabányán.

A kormány "parasztosan furfangos" törvényeiről is ír a külföldi sajtó

2017.04.28

Német és brüsszeli sajtókommentárok.

A külföldi lapok nem hagyták szó nélkül Orbán brüsszeli szereplését

2017.04.27

Összefoglaló.