Szombathelyen is bemutatták a Képpel/írott/táj című Stekovics-kötetet

2015.09.29. 12:26

Czika László fotóival.

Hétfőn este Szombathelyen is bemutatták Stekovics Gáspár Képpel/írott/táj című kötetét a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában.

A könyvbemutatón közreműködött Kiss Mari színművész és Szyksznian Wanda grafikusművész, akik egyben szereplői is az igényesen szerkesztett és nagyszerű fotókkal, grafikákkal megtöltött albumnak, valamint a beszélgetés moderátora, Bokányi Péter irodalomtörténész.

A könyv témája a művészportrékon kívül a Balaton, azon belül a szigligeti táj varázslatos világa, úgy, ahogy Stekovics Gáspár megmutatja az olvasónak. Különlegessége, hogy a szereplők néhány gondolattal fűszerezik meg portréfotójukat.

– Szigliget és a Balaton – alkotásra inspirál. Engem is. Elkezdtem fotózni, portrézni azokat a művészeket, értelmiségieket, többek között Esterházy Pétert, Radnóti Sándort, Lator Lászlót, Gergely Ágnest, Szörényi Leventét, akik valamiképpen kötődnek oda. Majd rájöttem, a helyet is meg kell örökítenem. De a könyv csak úgy vált teljessé, hogy „szereplőim” is vallanak benne a Balatonról, Szigligetről – mondta még májusban a 168 Órának Stekovics Gáspár.

Galéria

.