Minisorozat készül a Trump által kirúgott FBI igazgatóról

MTI

2019.10.14. 17:20

Jeff Daniels főszereplésével, Trumpot Brendan Gleeson alakíthatja.

Minisorozat készül Jeff Daniels főszereplésével James Comey-nak, az FBI volt igazgatójának A Higher Loyalty című memoárja nyomán - számolt be róla a The Guardian kedden.

A brit lap értesülése szerint Daniels játssza Comey-t, Brendan Gleeson pedig Donald Trump amerikai elnököt alakítja majd.

"Jeff tökéletes erre a szerepre" - mondta el Billy Ray, aki a könyvet adaptálta és a minisorozatot megrendezi. Felidézte, hogy miután megnézte Danielsszel a Broadwayn a Ne bántsátok a feketerigót! című darabot, elbeszélgetett vele a színházban és az a meggyőződése alakult ki, hogy csak ő játszhatja el Jim Comeyt. "Szerencsémre igent mondott" - fűzte hozzá.

A rendező kifejtette, hogy Trump szerepére is egy olyan színészt akart, mint Gleeson, aki nemcsak nagyszerű színész, de képes megjeleníteni az elnököt.

Comey 2013-tól volt az FBI igazgatója 2017 májusáig, amikor Trump elbocsátotta. Kirúgása elválaszthatatlanul kapcsolódik ahhoz a vizsgálathoz, amelyet Robert Mueller különleges ügyész vezetett az oroszok amerikai választásokba való beavatkozásának és Trump Moszkvához fűződő kapcsolatának feltárására.

Az A Higher Loyalty című memoárja 2018 áprilisában jelent meg, s azóta már több mint kétmillió példányban kelt el. A kötet foglalkozik pályafutása kezdetével az FBI-nál, a George W. Bush és Barack Obama elnöksége alatt szerzett tapasztalataival, a vitatott nyomozással, ami Hillary Clinton e-mailjeivel kapcsolatban zajlott a 2016-os elnökválasztás idején, és a Trump megválasztása utáni rövid, de viharos időszakot is tárgyalja.

Comey könyvének megfilmesítési jogait tavaly a CBS szerezte meg. A forgatás novemberben kezdődik, az azonban még nem dőlt el, hogy mikor sugározza a televíziós csatorna a minisorozatot.

.