Eurovíziós Dalfesztivál - A döntőt a brit mozikban is élőben lehet majd látni

MTI

2023.03.24. 16:03

A mozijegyeket hétfőtől árulják a döntőre, amelyet mintegy 500 filmszínházban fognak vetíteni.

Az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét idén először a bit mozikban is élőben láthatja majd a közönség - számolt be róla pénteken a BBC News.

A 2023-as Eurovíziós Dalfesztivált Liverpoolban rendezik meg május 9. és 13. között. A két elődöntő után a döntőt május 13-án tartják. A szervezők közleménye szerint a finálét első ízben a mozikban is élőben lehet majd látni Anglia-szerte. Arra biztatták a közönséget, hogy az eseményre öltözzenek ki és bátran énekeljenek majd együtt a filmvásznon látható versenyzőkkel.

A rendezvény helyszínére, a Liverpool Arénába a jegyek már korábban elfogytak. A belépőket még március elején 40 perc alatt kapkodták el az érdeklődők.

A mozijegyeket hétfőtől árulják a döntőre, amelyet mintegy 500 filmszínházban fognak vetíteni.

A szervezők azt is megerősítették, hogy a TikTok a tavalyi debütálás után idén is a dalfesztivál hivatalos partnere lesz.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon tavaly az ukrán Kalush Orchestra győzött a Stefania című dallal, de az orosz-ukrán háború miatt Ukrajna nem tudta megszervezni az idei versenyt, így ezt a feladatot a második helyezett Nagy-Britannia kapta. Liverpool előzetes válogatás után nyerte el a rendezés lehetőségét.

A dalfesztivál házigazdája Hannah Waddingham, a Ted Lasso-sorozat sztárja, Alesha Dixon brit énekesnő, Julia Szanyina ukrán énekesnő és Graham Norton televíziós műsorvezető lesz.

Nagy-Britanniát idén Mae Muller képviseli a versenyben I Wrote A Song című dalával.

.