Balatonalmádiban várja az érdeklődőket az 5. Bondoró Fesztivál

MTI

2023.06.18. 19:02

Új helyszínen rendezik meg az idén.

Új helyszínen, Balatonalmádiban, az Öreg-parkban várja az érdeklődőket az ötödik alkalommal megvalósuló Bondoró nemzetközi utcaszínházi fesztivál, amelyen a magyar előadások mellett 10 nemzet 24 nemzetközi produkcióját láthatja a nagyközönség június 30. és július 2. között - olvasható a szervezőknek az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Azt írták, újdonságokkal és a korábbi évekhez képest sokszínűbb programkínálattal szervezik meg az 5. Bondoró nemzetközi utcaszínházi fesztivált, amelyen attrakciók sokaságával, nagykoncertekkel és új színpadokkal várják az érdeklődőket.

A tájékoztatás szerint a fesztivál fő helyszínén, a Bondoró Porondon a Langaléta Garabonciások gólyalábas utcaszínházát, a Kajárpéci Vízirevüt, valamint a Tűzmadarak Cirkuszcsoport produkcióit lehet megtekinteni.

Székely Andrea Tündérkönnyek című, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásában érkező vízi bábszínházi előadásának ősbemutatóját szintén a Bondoró Porondon láthatja a közönség. Ugyanitt lesznek a belga Les Contes d'Asphalt sétáló marionett produkciói, valamint az osztrák Flare Performance csapatának látványos tűzshow-ját és légtornászbemutatóját is itt tartják - olvasható a közleményben.

A fesztivál legújabb helyszínén, a Manézs területén többek között a kétszer is színpadra lépő olasz Circo Pacco előadásai várják az érdeklődőket, valamint a finn Agit-Cirk két kortárs cirkuszi produkciója is itt lesz látható - írták.

Az összegzés kiemeli, hogy friss repertoárral fut neki az új érának a fesztivál legcsaládiasabb helyszíne, a MeseLiget: a közönség itt egyebek mellett a KL Színház Sárkányölő Sebestyén című előadását nézheti meg, de szintén itt lesz látható a belga Les Contes d'Asphalt társulat produkciója is.

Zenepavilon néven új pop-up helyszín bukkan fel a fesztiválon, ami a MeseLiget egy különleges pontjaként képzőművészeti programoknak és akusztikus minikoncerteknek ad bemutatkozási lehetőséget - írták.

A közlemény szerint a Bordűr területén idén többek között Lovasi András, a Meg Egy Cukorka zenekar, valamint a Quack duó ad koncertet, de itt mutatkozhatnak be a Bondoró saját pályázatára jelentkező zenekarok is.

A fesztivál esszenciáját képviselő sétáló látványosságok ugyancsak felbukkannak a programok között: a forgatagként kavargó, világító óriásbábokkal idén hazai és nemzetközi társulatok együttes jóvoltából találkozhatnak az érdeklődők, akik többek között a Taurin Cirkuszcsoport, valamint a cseh Mask Bureau társulat tagjainak performanszait láthatják - olvasható a közleményben.

A Bondoró Színpadon például a Duda Éva Társulat produkcióját lehet megtekinteni, de ugyanitt fog koncertet adni a Lóci Játszik zenekar és Fran Palermo is - írták.

A Bondoró Színpad, s egyben a fesztivál zárókoncertjét az Elefánt zenekar adja vasárnap. A programsorozat a cseh Mask Bureau társulat különleges tűzshowprodukciójával zárul - olvasható az összegzésben.

A fesztivál részletes programkínálata a bondoro.hu weboldalon érhető el - áll a közleményben.

.